Зима

Зима
Пролет

8 август 2015 г.

Прекратяването на договора за Мистралите е политическа и икономическа катастрофа за Франция

Френският президент Франсоа Оланд води политика, която вреди на икономиката.
 
По-специално, става въпрос за провала на две много важни за Париж сделки - договорът за доставка на двата руски кораба от типа "Мистрал" и договорът за продажбата на Индия на 126 многоцелеви изтребители Dassault Rafale, пишат френските медии.
 

"Обидата, която Оланд нанесе на Владимир Путин, отказвайки да изпълни договора за доставка на "Мистрал"-ите, ще струва милиарди на Франция. Но той (френския президент) е социалист и парите не означават нищо за него", пише агенция Sputnik.
 

Освен това, в края на юли беше прекъсната сделката между Париж и Ню Делхи за доставката на 126 многоцелеви изтребители Dassault Rafale. Сделката се оценява на 20 милиарда долара. Индийските власти заявиха, че са решили да се откажат от френските самолети.
 

Boulevard Voltaire отбелязва, че изтребителите Rafale са се „оказали мираж, който се е разтворил в бездънната яма от глупави решения на френското правителство". 

Изданието подчертава, че некомпетентността на френските власти тласка страната към ръба на бездната, а измъкването от тази пропаст ще отнеме десетилетия.
 

Двойното фиаско е "политическа и икономическа катастрофа" за Франция, която отчаяно се опитва да се превърне в надежден доставчик на оръжие. Boulevard Voltaire подчертава, че тази катастрофа е резултат от безумната стратегия на външния министър на Франция, както и от "безразсъдната политики на Оланд в Украйна".
 

В допълнение, изданието хвърля вина върху президента и за това, че „абсурдната му антируска политика е довела до загубата на милиони френските земеделски производители в резултат на въведеното от Русия ембарго върху хранителните стоки", отбелязва RT.com.


ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар