Зима

Зима
Пролет

20 септември 2015 г.

Енергичните челисти от Apocalyptica се раздадоха напълно за почитателите си

Apocalyptica заби с невероятно шоу в Пловдив отново след 16 години и вдигна на крака 4 000 души в Античния театър. 

 
С много музика, енергия и майсторство те забавляваха феновете си час и половина.

Енергичните челисти се раздадоха напълно за феновете си. Мятаха лудо коси и скачаха, а в същото време под пръстите им излизаха виртуозните звуци на техните чела.

С концерта на финландците тръгна тази година петото поредно издание на форума Sounds of The Ages. Публиката беше многобройна, а акустиката на Античния театър помагаше на тримата челисти да звучат брилянтно.

Очаквано Apocalyptica представи няколко парчета от новия си албум "Shadowmaker" заедно с новия си вокал сеньор Франки Перез. Новият албум определено има по-различно звучене заради вокала, който сякаш смекчава иначе подчертано твърдия стил на финландците. Освен новите парчета, Франки се опита и с кавъри на стари песни на групата.

Apocalyptica изсвири и забележителни кавъри на Metallica и Sepultura. Феновете настръхнаха при емблематичното изпълнение на инструменталистите на „One“, „Hall of the mountain king“, както и на „Refuse/Resist“. Публиката беше готова за още много музика, поклащайки в такт глава и готова да изригне.

Точно тогава обаче финландците напуснаха сцената, но феновете бяха категорични – искаха още и се изправиха на крака, за да ги извикат отново на бис.

След няколко минути Apocalyptica се завърна с парчето си I don’t care и градусът на настроението се вдигна и публиката се подготви за разбиваща кулминация. 


Малко неочаквано обаче финландците сложиха финалната точка с парче от новия албум, като го нарекоха „епичен край на една епична вечер“, но пък и с обещание, че ще се върнат отново в България, този път по-скоро.


Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар