Зима

Зима
Пролет

20 септември 2015 г.

Заплахи и терор в Община Мъглиж

Предизборната война в знаковата община стартира агресивно и брутално в аванс.

Заплахите за саморазправа и терор витаят из коридорите на кметството, дни преди старта на предизборната кампания за местния вот. 

След като стана ясно, че досегашния председател на Общинския съвет Младен Чернаков (на снимката) се кандидатира от СП "Български път". Персоналните атаки и заплахи, целящи лично дискредитиране взеха връх.

След опитите на кметската управа на Мъглиж да осуети регистрацията на Чернаков в ОИК Мъглиж, тази сутрин кабинетът на общинския председател се оказа с разбита врата, сменен патрон и запечатан с лепенки, на които ясно личаха печата на общината и подписите на кмета Господин Господинов и зам.-кмета д-р Гавазов. По случая са сигнализирани полицията, следствието и прокуратурата. Към момента се води разследване. 


Председателя на предизборния щаб на СП "Български път" - Емил Димитров коментира, че не би трябвало да има политическа партия, която да толерира подобни прояви. Самозабравянето и чувството да бъдеш над закона са показателни за липсата на държавност. На проведената пресконференция в Стара Загора г-н Чернаков получи подкрепа от Стоян Тодоров член на националния предизборен щаб и Антон Иванов координатор за Стара Загора.

Интересен факт е, че броени дни преди края на мандата, групата на ПП ГЕРБ в местния парламент "откри", че Чернаков не се справя със задълженията си на председател на Общинския съвет.
 

Войната в Община Мъглиж продължава със свикване на извънредна сесия на ОС с дневен ред от една точка - смяната на председателя на Общинския съвет. Дали това е инцидент на самозабравили се местни управници или технология за провеждане на предстоящите избори, ще разберем в предстоящите дни. Но да не забравяме: "Мъглиж беше пръв!"


ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар