Зима

Зима
Пролет

16 септември 2015 г.

Арестуваха шефовете на МВР в Първомай и Асеновград

Румяна Бъчварова: Специализираната операция е отдавна подготвена и много добре проведена
 
 Началниците на полицейските управления в Първомай и Асеновград Васил Налбантов и Димчо Темелков са арестувани тази сутрин при мащабна акция.

Специализираната операция е отдавна подготвена и много добре проведена, коментира пред журналисти вицепремиерът и МВР шеф Румяна Бъчварова. По думите й има нарушаване на основни правила и функции.

"Установили сме много сериозни нарушения в работата на тези служители. Нека да приключи разследването, да изчакаме прокуратурата", посочи тя, като отказа повече информация.

От прокуратурата съобщиха, че началниците на РУП-Асеновград и на РУП-Първомай са задържани за 24 часа.

По случаите се водят две отделни досъдебни производства за длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието. Разследва се евентуален корупционен мотив. Двете досъдебни производства не са свързани помежду си.

По отношение на бежанците, Бъчварова заяви, че има динамизиране на потоците на границата в Европа и вътре в Европа. Тя заяви, че ситуацията се наблюдава много активно и се действа по дипломатически път. Страната ни очаква отговор от турската страна на предложение за създаване на съвместни екипи, съобщи вицепремиерът.

Според Бъчварова е можело да се очаква това динамизиране на потоците от бежанци, но е създадена такава организация, че да има една степен по-висока готовност при евентуално усложняване на обстановката.

По думите й в участъците, в които се работи по преградно съоръжение на границата, няма сериозни пробиви, което доказва, че мярката дава резултат.

Бъчварова не се ангажира да посочи точен брой служители от министерството, които евентуално ще преминат от първа в трета категория труд, но посочи, че трябва да се погледне на всички нива и анализът се прави в момента.



Няма коментари:

Публикуване на коментар