Зима

Зима
Пролет

22 септември 2015 г.

„Дойче бан" спря влаковете с Австрия и Унгария заради емигрантите

Жп връзката ще остане затворена до 4 октомври по разпореждане на германските власти

Германският железопътен оператор „Дойче бан" спря влаковете с Австрия и Унгария до 4 октомври, като се позова на граничния контрол, въведен, за да бъде овладян рекордния наплив на имигранти, съобщават местни медии.

Жп връзката между Австрия и Германия, която десетки хиляди имигранти използваха преди да бъде затворена миналата седмица от германските власти, ще остане затворена до 4 октомври по разпореждане на германските власти, уточни говорителката на австрийската жп компания OeBB.

Германия прекъсна жп връзката с австрийския град Залцбург в сряда в опит да спре потока от имигранти, но много от тях намериха други начини да влязат на германска територия.

„В резултат на административните мерки (граничен контрол) маршрутите на дълги разстояния на „Дойче бан" ще бъдат спрени, първоначално до 4 октомври между Мюнхен, от една страна, и Залцбург и Будапеща, от друга", се посочва в изявление на „Дойче бан", съобщава ИА КРООС.

„Няма да има заместващи услуги на влаковете", заяви говорител на австрийските железници и добави, че клиентите, които желаят да пътуват от Залцбург до Мюнхен, трябва да вземат автобус или такси до германското градче Фрайласинг. Влаковете от и до Инсбрук, Брегенц и Цюрих ще се движат по обичайното си разписание. 


Тези мерки бяха взети, след като австрийските власти обявиха, че близо 10 хил. имигранти са пристигнали в Никелсдорф на австрийско-унгарската граница в понеделник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар