Зима

Зима
Пролет

26 септември 2015 г.

Ериче – средновековно градче в Сицилия (галерия)

Кацнал на над 750 м надморска височина в западната част на Сицилия и често забулен в свой собствен облак, град Ериче е добре запазен средновековен град, от който ще се насладите на едни от най-живописните гледки на острова.

Ериче е създаден от местното население на Сицилия – елимците, които са били тук много преди древните гърци за първи път да пристигнат на острова.

Както повечето сицилиански градове, през годините Ериче сменя нашественици и собственици, всеки от тях оставящ своя културен и архитектурен отпечатък.

Най-посещавани в Ериче са двата замъка – замъкът Пеполи и замъкът на Венера. Първият е построен от арабите, а вторият – от норманите, като носи името на намиращия се в основите му древен храм на Венера.

В Ериче има и цели 60 църкви от различни периоди. В музея Кордичи се пазят ценни находки от региона (намира се на площад Умберто Първи).

Не пропускайте да се разходите по виещите се калдъръмени улички, за да се потопите изцяло в средновековната атмосфера. В безоблачни дни погледът ви стига чак до Егадските острови и крайбрежието на Трапани.

Най-живописният начин да стигнете до Ериче е с лифта от Трапани. Можете да стигнете и пеша по виещи се пътеки.  



 Nasamnatam.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар