Зима

Зима
Пролет

14 септември 2015 г.

Сими - най-красивият пристанищен град на Гърция (галерия)

Пристанищният град Сими – очарователно място – е гръцко съкровище и истински музей на пастелната класицистична архитектура от края на ХІХ в. 

 
Тя представя един кратък период на слава и несравним разцвет, когато на този остров на корабостроители и търговци се строят резиденции и украсени църкви, преди Сими да потъне в забвение.

Днес той отново се раздвижва, но само когато екскурзиантите от близкия Родос доплават за обяд и разходка.

Някои посетители са обезкуражени от липсата на пясъчни плажове и рядко рискуват да се поразходят сред живописния интериор на Сими от нащърбени скали, борове и кипариси.

До брега, с неговите драматични стръмни скали и заливчета, най-добре се стига с кораб или пеша по един приятен маршрут. Никоя разходка не е по-дълга или по-приятна от 10-километровия преход от красивия град Сими до манастира „Панормитис“ (където може да се пренощува).

Или опитайте в хотел „Алики“, приютен в един от най-елегантните стари домове върху запазената брегова линия, където са били отседнали звездите по време на снимките на филма "Островът на Паскали". Това е един от най-хубавите малки хотели в Гърция, възстановен с изострено внимание и рядко добър вкус.

Стаите на втория етаж предлагат изгледи към пристанището. Няколко маси за закуска са разпръснати из вълнолома, откъдето три стъпала водят надолу в кристално чистото Егейско море.

Сими: 20 км северно от остров Родос.
Най-добро време за посещение: май - септември.


Nasamnatam.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар