Зима

Зима
Пролет

21 септември 2015 г.

За Цацаратурата с “любов”

Първото нещо, което направи ВСС след ваканцуването, е да вдигне заплатите в системата с 12%.

Тези 12% ще дойдат от бюджета на съдебната власт, която всяка година свършва парите през есента, и после се оказва , че държавата трябва да дава още, понеже не стигали.

Днес прочетох, че заплатите на нашите магистрати са едни от най-големите в ЕС, в сравнение със средната работна заплата за страните.

Ако ще трябва да се увеличат заплатите на магистратите, то нека да са само на съдиите. И то на тези съдии, чиито решения не се отменят на горна инстанция с мотиви :“Кой идиот постанови подобно решение?“

Колкото до заплатите на импотентните ни прокуратура и следствие, мисля, че там трябва да ги намалят.

Откакто Цацаров е главен прокурор, няма нито едно довършено знаково дело.

Бисеров си стои у тях и чака, или някъде другаде.

През 2013 г. цацаратурата даде шумна пресконференция, че е завела 5 дела за грабежа в енергетиката.

Сега сме 2015 и работодателите ще дават на цацаратурата същите престъпления в енергетиката, за които уж имаше заведени дела.

Безсилието на цацаратурата да докара ЦВ у нас е изключително подозрително, както и пълното й нежелание да го разпита с видеоконферентна връзка, както той предложи.

Искров и сие, въпреки решението на съдия Дачев от СГС, бяха оневинени от САС с датата на несъстоятелност на КТБ от 20 юни, удобна и на държавата.

Цацаров се „извини“ с колективната безотговорност на УС на БНБ, и не предприе нищо срещу ръководството на БНБ, което, както се оказа, се е наградило с бонуси в годината на фалита на КТБ в размер на 1 милион.

Независимо че Законът за кредитните институции дава възможности за оздравяване на банка, която е под специален надзор, Искров си изми ръцете с депутатите, които не гласуваха исканите от него промени, и остави КТБ да фалира.

ЗКИ даваше възможност на БНБ да иска от акционерите да увеличат капитала, но Искров изобщо не го направи. Замитането на КТБ ще завърши с подходящо за Искров назначение, убедена съм.

Цацаратурата изгуби и тефтерите на Филип Златанов.

Цацаратурата не откри и „убийците“ на Пеевски, а набедените ще съдят България.

Цацаратурата „изпусна“ давността на социално-слабия министър Данов.

Цацаратура не само че не трябва да получава увеличение, а трябва да бъде задължена да си плаща, за всеки осъдил България в Страсбург.

Всеки прокурор да носи лична и имуществена отговорност за действие или бездействие, предизвикало съдебно решение срещу държавата.


Мejdu-redovete.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар