Зима

Зима
Пролет

19 септември 2015 г.

Защо расизъм вместо солидарност?

Кметът на германския град Дуйсбург Сьорен Линк е готов да приеме двойно повече сирийски бежанци, ако обаче градът се освободи от румънци и българи. 

 
Политикът социалдемократ (коалиционен партньор на партията на Меркел) е заявил това пред местния общински съвет.

Тези негови думи били посрещнати с бурна критика от опозицията в местния парламент. И то основателно – къде е тук европейската солидарност, къде е правото на жителите на страните членки на Европейския съюз да се придвижват свободно и устройват на територията на която и да е държава от ЕС. 


Сьорен Линк бил разкритикуван дори от негови леви съпартийци, които го обвинили, че проповядва расизъм на користта. Кметът обаче се аргументирал с проблемите, които му създават близо 12 хиляди българи и румънци (мнозинството от тях роми) - те не знаят езика, не могат да си намерят работа и изобщо не могат да се интегрират. На всичко отгоре общината им плаща помощи!

А при сегашната ситуация в Германия, държавата ще отдели около 10 милиарда евро за бежанците. Местни експерти са изчисли, че издръжката на един бежанец възлиза на 12-13 хиляди евро на година. Тези пари се дават на съответната община и тя ги разпределя между бежанците. 


Ето впрочем от къде идва любовта на кмета към сирийските бежанци и омерзението му към нашенците в Дуйсбург. 

Германия ще отдели около 10 млрд. евро за бежанците
"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар