Зима

Зима
Пролет

15 септември 2015 г.

Изцяло новият Volkswagen Tiguan

Кросовърът е по-голям, по-лек и по-икономичен

В навечерието на Автосалон Франкфурт 2015 германската компания Volkswagen представи официално новото поколение на кросовъра Tiguan, предаде пратеникът на Automedia.bg в Германия.

Кросовърът е изпълнен в стила на концепцията Cross Coupe GTE, като демонстрира най-новия дизайн на германската автомобилна марка. По-любопитното е, че размерите му са увеличени, но въпреки това инженерите са успели да постигнат по-ниско тегло в сравнение с предшественика.

Изграденият на платформата MQB автомобил е с 60 мм по-дълъг и 30 мм по-широк от вече стария Tiguan. В същото време обаче общата маса е редуцирана с 50 кг. Височината е намалена с 33 мм, а междуосието вече се простира на 2681 мм, или със 77 мм повече от преди.

Допълнителното пространство между двете оси е доставило с 29 мм по-голямо пространство за коленете на возещите се на задните седалки. Багажникът също предлага по-голям обем - цели 615 литра, което е със 145 литра повече от стария модел.

Дизайнът на интериора не изненадва особено, като е типичен за новите модели на Volkswagen - изчистен и функционален. В оборудването на новия Tiguan е включен стандартен 5-инчов дисплей, а срещу доплащане може да бъде поставен 8-инчов екран на мултимедийната система, предлагаща Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink и др.

По отношението на задвижването, новият Tiguan е с до 24% по-ефективен от предшественика, споделиха от Volkswagen. Гамата бензинови мотори е представена от четири турбо мотора, развиващи 125, 150, 180 и 220 к.с. Дизелите са също четири - със 115, 150, 190 и 240 к.с.

Базовите модификации на модела са с предно задвижване, като срещу доплащане е налична системата за задвижване към четирите колела 4MOTION. Тези модификации имат увеличен с 11 мм пътен просвет (до 200 мм), а при желание могат да бъдат оборудвани с офроуд пакет, предоставящ различни брони с по-голям ъгъл на проходимост. Впечатление прави и новото управление на системата 4MOTION Active Control, предлагаща четири режима на работа - Onroad, Snow, Offroad и Offroad Individual.

Новото поколение Volkswagen Tiguan ще бъде на европейските пазари по-късно този месец, като предстои да бъдат обявени цените. Към края на годината ще видим и версия със 7 места, която ще се произвежда в Мексико и ще бъде достъпна на определени пазари.


Няма коментари:

Публикуване на коментар