Зима

Зима
Пролет

19 октомври 2015 г.

Кметът на Мъглиж си купи мегаболница за 1.2 млн. лева

Управникът от ГЕРБ получи 6 сгради, собствен гатер и 42 дка имот с началната тръжна цена 1,667 млн. лева, не е ясно защо е поевтинял предизборно с 500 бона

Да си кмет от ГЕРБ има файда. Това го знаят най-добре управникът на Мъглиж Господин Господинов (на снимката) и неговият заместник д-р Душко Гавазов, които имат повод да почерпят. Преди двайсетина дни тандемът от управляващата партия са станали собственици на мегаболницата в с. Радунци, съобщава BIG5.BG.

Това е най-голямата болница за костно-ставна туберкулоза на Балканите. Тя е предназначена за долекуване на туберкулоза и други тежки белодробни заболявания. А че си заслужава покупката, не ще и дума – лечебното заведение представлява комплекс от 6 блока, има собствен гатер и 42 декара земя насред уникалната природа в южното дефиле на Стара планина под Трявна.

Наскоро чевръстите Господинов и Гавазов, незнайно как, получили подпис от Ваньо Шарков, заместник министър на здравеопазването и придобили апетитния имот за около 1 200 000 лева.

Цялата история доста понамирисва, тъй като в средата на август за белодробната болница бе обявен търг, като началната й цена беше 1,667 млн. лв. За продажба са предвидени централният корпус на сградата, сутерен със складови помещения, административна част, рехабилитационен център и т.н.

Не е ясно защо стойността на уникалното лечебно заведение е свалена с половин милион лева и дали това няма връзка с факта, че Господин Господинов и Душко Гавазов са кандидати за нов мандат начело на Мъглиж от името на управляващата партия.

В началото на юни ЕВН спря тока на белодробната болница в Радунци. За 2012 г., 2013 г. и част от 2014 г. персоналът не е получавал целите си заплати, а само аванси, а от началото на тази година са прекратени всякакви плащания към работещите в лечебното заведение.

Котелното, радиаторите, хоризонталните и вертикалните щрангове на болницата още преди години са били нарязани за скрап и сега отоплението е на радиатори с огромна консумация на ток.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар