Зима

Зима
Пролет

19 октомври 2015 г.

Еди Мърфи бе удостоен с наградата за хумор "Марк Твен"

Център за изкуства "Кенеди": Еди Мърфи е най-успешният комерсиално актьор от афро-американски произход във филмовата история
 
Звезди на комедията, сред които Крис Рок, Дейв Чапъл, Джордж Лопес, Кати Грифин и Арсенио Хол, почетоха актьора и комик Еди Мърфи като "Американска икона" на церемонията по удостояването му с най-високото отличие за хумор в САЩ - наградата "Марк Твен", предаде Асошиейтед прес.

Призът на името на Марк Твен е учреден през 1998 г. и се връчва от центъра за изкуства "Кенеди" на личности, които оказват въздействие върху обществото със социални коментари, сравнимо с това на прочутия сатирик от 19-и век.
 

Оповестявайки избора си през април тази година, от центъра "Кенеди" заявиха, че 54-годишният Еди Мърфи е най-успешният комерсиално актьор от афро-американски произход във филмовата история.

На церемонията най-прочувственият трибют дойде от комика Трейси Морган - една от звездите на скечовото шоу "На живо в събота вечер", с което през 1980 г. започва пътят към славата и на самия Мърфи. Словото му беше аплодирано бурно от публиката. Морган нарече своя колега "комедиен герой".

Трейси Морган оцеля в тежка автомобилна катастрофа миналата година, в която един от спътниците в лимузината му загина, а други двама бяха сериозно ранени, припомня агенцията.

"Еди Мърфи е причината аз да се занимавам с комедия. Той е причината да имам работа. Той е причината да имам кариера", сподели Трейси Морган.
 

Почит към Мърфи отдадоха и други звезди на шоуто "На живо в събота вечер", сред които Джей Фарао, Кевин Нийлън и Джо Пископо.

"Някои хора са благословени с талант. В случая на Еди той просто е извадил късмет", пошегува се Нийлън.
 

Самият Еди Мърфи заяви, че за него е "страхотна чест" да получи наградата за хумор "Марк Твен". Комикът не пропусна да се пошегува с един от своите "герои" - ветерана на комедията Бил Козби, към когото десетки жени през последната близо година отправиха обвинения в сексуален тормоз. Мърфи разигра етюд, в който Козби е принуден да върне приза на центъра "Кенеди", присъден му през 2009 г., но отказва да го направи.

Сред предишните носители на наградата "Марк Твен" са Каръл Бърнет, Елън де Дженерис, Уил Феръл, Стив Мартин, Били Кристъл, Тина Фей, Упи Голдбърг. Миналата година отличието беше връчено на легендарния комик и телевизионен водещ Джей Лено


Няма коментари:

Публикуване на коментар