Зима

Зима
Пролет

22 октомври 2015 г.

Антон Николов: Имаме една основна кауза и тя е Аязмото

"Ако нямаме културни паметници и различни атракции, няма как да направим нашия град туристически център"
 
Социалистическа партия "Български път" - Стара Загора закри предизборната си кампания с откриване на реставрирания паметник до Залата на смеха в парк Аязмото. 

Той представлява риба, а парите за реставрацията му са осигурени от СП „Български път".
 

„Рибата е символ на християнството, а то е много важен елемент в нашата партия, защото няма път без вяра. Паметникът беше в окаяно състояние. Няколко пъти е внасяно предложение да бъде реставриран, но досега това не се е случило. Решихме да закрием кампанията си с откриването на този паметник, вместо да се събираме и да правим концерти. Вложихме парите си в нещо, което е важно за целия град", коментира водачът на листата за общински съветници на Социалистическа партия „Български път" в Стара Загора Антон Николов.
 

"Паметникът е поставен преди три дни, но това е само първата крачка. За нас е важно по целия свят да се чуе за Аязмото, защото това прекрасно място може да бъде превърнато в много атрактивен туристически център", подчерта е Николов.
 

Следващата стъпка е реставриране на останките от манастира в местността Боров дол над парка.
 

„Искаме да се направят разкопки, мястото да се огради и след време там да бъде изграден и нов манастир. Дори и да нямаме представител в Общинския съвет в Стара Загора ще продължим да работим в тази насока. Ако нямаме културни паметници и различни атракции, няма как да направим нашия град туристически център", категоричен е Антон Николов. 

Той допълни, че предложението на СП „Български път" е, ресторантът в Аязмото да бъде превърнат в ботаническа градина.
 

"Имаме една основна кауза и тя е Аязмото. Целта ни е да идват хора от цял свят, за да усетят вярата", сподели водачът на листата на Социалистическа партия "Български път" за Стара Загора Антон Николов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар