Зима

Зима
Пролет

27 октомври 2015 г.

Осъден за търговия с гласове стана общински съветник в Стара Загора

Преференциите на циганите направиха Юсни Ибрям общински съветник от
Реформаторския блок

Юсни Ибрям - единственият осъден за търговия с вот за парламентарните избори през 2013 година, почти със сигурност ще бъде част от новия общински съвет в Стара Загора, сочат последните, но все още неокончателни данни на местната избирателна комисия.

Скандалният политик се намърда под номер 26 в листата на Реформаторския блок за местния вот, а появата му в листата срещна остра съпротива дори от ръководството на Движение "България на гражданите" в Стара Загора заради скандалното му минало.

Оказа се обаче, че гласуването с преференция изненадващо изтрелва Ибрям сред един от четирите общински съветника, които РБ ще има в града под липите.

Проверка на Dnes.bg сред публикуваните протоколи на сайта на ЦИК показват, че в ромския квартал “Лозенец” РБ отстъпва единствено на ДПС по брой гласове за общински съветници, а Ибрям е истински отличник с поставени преференции. Така например в 134-та секция в квартала той има цели 37 преференции от общо 56 гласа за РБ. В 132 секция РБ има 36 гласа, от които 26 са с преференция за Ибрям, а в 133-та – 29 гласа, едва 5 от които не са с преференция за бившия ДПС кадър.

Най-добре листата на РБ обаче се е представила в секция 135 в ромския “Лозенец”, където от 146 гласа за реформаторите, Ибрям има цели 131 преференции. В останалите 3 ромски секции листата има по-скромни резултати, но почти всички преференции за именно за Юсни Ибрям. В крайна сметка след обработените 99,04% от протоколите, кандидатът за старейшина има цели 634 преференции до своя номер 26.

Πpeди oбявявaнeтo нa oĸoнчaтeлнитe peзyлтaти на ЦИК e пoчти cигypнo, чe Peфopмaтopcĸият блoĸ щe имa чeтиpимa oбщинcĸи cъвeтници в Cтapa Зaгopa. Любопитното е, че влизането на Юсни Ибрям сред първите 4 ще остави извън общинския съвет кандидатът за кмет на Реформаторите в Стара Загора Димитъp Чopбaджиeв, който след подредбата почти сигурно ще остане на пето място.

Dnes.bg припомня, че преди две години, когато Юсни Ибрям е бил общински съветник от листата на ДПС, той е давал по 44 лева на хора от село Хан Аспарухово, за да си издадат нови лични карти. В замяна на тази "услуга" те трябвало да гласуват. В съда той не скрива, че е търгувал гласове за ДПС и се признава за виновен в залата. Сключва сделка с прокуратурата и получава 8 месеца пробация. Но пък нищо не може да му попречи отново да бъде част от политиката.

Юсни Ибрям

Няма коментари:

Публикуване на коментар