Зима

Зима
Пролет

6 октомври 2015 г.

Руска прогноза за времето: Слънчево, с възможност за бомбардировки!

Климатичните условия били идеални за изтребителите в Сирия

Руските военни операции в Сирия станаха неочакваният фокус на прогнозата за времето, излъчена в руска национална телевизия, пише британският "Индипендънт".

Времето е онагледено с карти и графики, за да демонстрира "отличните климатични условия за въздушни удари" в Сирия.

"От метеорологическа гледна точка, времето избрано за начало на операцията беше доста благоприятно", обяснява синоптичката от канал "Россия 24".

"Климатът през октомври в Сирия ще е доста благоприятен за пилотите", допълва прогнозата си тя. А по-нататък прави и уточнение - през около 10 дни се очакват валежи, вятърът няма да е силен, а температурите често се покачват до 35 градуса, което прави въздушните атаки трудни.

Прогнозата включва и кадри от руските атаки в Сирия, които синоптичката описва като "успешното бомбардиране на големи бази и командни центрове, откъдето бойците координират своите атаки".

"Такива климатични условия са идеални за войниците, които изпълняват своята мисия", обяснява репортерката и допълва, че подобна добра видимост в началото на октомври е "доста рядка". Само появата на силни пясъчни бури може да смути руските атаки в Сирия и подчертава, че "дори силите на САЩ са имали проблеми с пясъчни бури в Персийския залив", пише Dnes.bg.

Руските бомбардировки от миналата седмица породиха опасения в някои западни страни, че Русия атакува опозиционните сили, а не "Ислямска държава".



Няма коментари:

Публикуване на коментар