Зима

Зима
Пролет

29 октомври 2015 г.

Алексей Петров: Стрелбата срещу мен е грешка! Оставам на това мнение.

Тази сутрин двама души с гранатомети стреляха почти едновременно по колата на бившата барета Алексей Петров
 
"Стрелбата срещу мен е грешка! Оставам на това мнение. Няма нищо конкретно." 

Така коментира днешния атентат срещу него Алексей Петров.

Бизнесменът заяви пред Нова тв, че не е получавал заплахи и не е подозирал, че ще стане мишена на покушение. Според Петров причината за нападението не са бизнес делата му.

Единият от снарядите се е забил в колата му, но не е избухнал. Вторият снаряд е заседнал в сграда близо до мястото на покушението. Районът е отцепен.

Специалисти коментираха, че е абсолютно нормално от толкова близко разстояние стрелбата с гранатомет да не доведе до успешен резултат, тъй като на противотанковата ракета й е нужно голямо разстояние, за да се активира взривателя.

На мястото на атентата са екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма. Екипи на Дирекция "Оперативно-техническа информация" (ДОТИ) оглеждат местопроизшествието за остатъчни взривове. Сградите в района по всяка вероятност не са жилищни. Към момента обстановката в квартала е спокойна.

По-рано тази сутрин двама души с гранатомети стреляха почти едновременно по колата на бившата барета Алексей Петров в столичния квартал "Кръстова вада".

Стрелците все още не са задържани и са обявени за издирване в цялата страна. Търси се червен автомобил "Опел Астра" с крадени номера, с който се смята, че двамата нападатели са се изтеглили от мястото на атентата.

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство по случая. От държавното обвинение съобщиха, че по случая се работи интензивно - разпитват се свидетели и е назначена балистична експертиза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар