Зима

Зима
Пролет

12 октомври 2015 г.

Абе, къде са „Ранобудните” студенти?

Пита ли се някой в последно време къде се губят  ранобудните студентчета. 

 
Ония бе, дето окупираха преди няколко години Софийски университет? 

Къде са тези хубавци, които гордо се биеха в гърдите, че ще са коректора на властта? 

Къде отидоха онези младежи, които имаха каузи, които, обаче, не изпълниха.

Ще ви отговоря, накратко:

Те – „ранобудните студенти” се занимават предимно със скандални назначения, произлизащи от парламента, но само когато им кажат!

Жалко, но е факт, че вчера след като назначиха Константин Пенчев за конституционен съдия, вие господа, нищо не казахте.

Нямаше декларация, нямаше отворено писмо, а очевидно и протест няма да има. Така като гледам, явно подкрепяте този избор?

Предложението на Мая Манолова за омбудсман също някакси убягна от, иначе, зоркия ви поглед над политическите събития в страната, а от вчера тя вече е заклет омбудсман, но какво ви пука!

Къде бяхте, когато Делян Пеевски завзе пазара на малкия и среден бизнес с недоразумението, наречено „Лафка“?

Защо не подкрепихте малкия и среден бизнес в протестите си срещу монопола, който наложи въпросната верига?

Знаете ли колко семейства останаха без препитание?

Но, иначе, много скачахте, много викахте против Пеевски, а при този проблем някак си отново нямахте силно присъствие. Отново факт!

Къде бяхте, когато правителството на ГЕРБ обяви, че България ще изтегли 16 млрд. за да погаси стари дългове?

Поне едно отворено писмо да бяхте написали с искане за по-ясно представяне за нуждата от този дълг, поне за пред младите, за пред колегите?

Поне да покажете на обществото, че сте дейни, че ви пука.

Вие също сте млади хора все още, но пък младежката безработица не е проблем за екипа на „Ранобудните студенти”, не е и проблем явно липсата на свобода на словото в България, която засяга и много от младите, които изпитват неприязън и непоносимост към родната управа...

Не е проблем и цензурата, но пък странно, вие каквото и да кажете, го излъчват и публикуват навсякъде.

Тук следва най-тъжната част, че точно вие, „Ранобудните” студенти, спряганите за лъч надежда от болното ни общество, вие нашата „Гордост”, изчезнахте в последно време от полезрението на обществото и се заселихте в Интернет.

Също както и много от селата в България изчезват, но пък за сметка на това емигранти бол, а цигани колкото искаш – тях ще заселим там.

И като се замисля сега, вие нищо не казахте по повод квотите от емигранти, които България е готова да приеме? Жалко, но факт!

Още по-жалък факт, е че точно вие едно време изявихте желание да се борите за чиста и свята България, да, но на думи всеки е голям!

Мога да ви изредя още много проблеми възникнали в обществото, в които вие отношение не взехте, но няма да го направя, защото вие угаснахте, като печка.

Накрая искам само да кажа защо пиша тази статия! Пиша я, не защото ми липсвате, не защото липсвате и на обществото, не липсвате и на новите бездомници от Мизия - баба Митка, дядо Кирчо и тяхното магаренце, а защото вие успяхте да омърсите една идея, една кауза! Кауза, която се е доказала през годините на прехода, а и след него, като се присъединихте от една страна към протестна мрежа, а от друга – вие с вашето бездействие успяхте да обърнете представата на хората, че студентите носят духа на промяната, че те са хората, които могат да се изразяват свободно, те са будители с будилниците, че те са носителите на плурализма, че студентските организации са независими!  Хората вече не вярват в нас младите! Не вярват защото има такива като вас, които са готови на всичко за малко власт, за малко слава.

Предохте се без бой, а без бой се предава само онзи, на когото му платят! Жалко.


Веселин Диманов, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар