Зима

Зима
Пролет

6 октомври 2015 г.

Шлемът на Делян Пеевски

Два поредни мандата "успелият млад мъж" влизаше като депутат от Пазарджик, а след последния парламентарен вот избра Стара Загора

Депутатът от ДПС и бивш председател за три дни на ДАНС Делян Пеевски е на път да направи голям шлем с участията си в листи на ДПС за различни избори. 

В разстояние само на две години Пеевски първо беше поставен начело на листата на ДПС за евродепутати, но в нощта на изборите обяви, че се оттегля и отстъпи мястото си в ЕП на бившия министър на околната среда и водите от правителството на Пламен Орешарски Искра Михайлова.

Впоследствие Пеевски оглави две листи на движението за парламентарните избори в Стара Загора и Пазарджик и стана отново народен представител в парламента. За тези местни избори Пеевски сега е поставен начело на листата за общински съветници във Велинград.

Това не е първото участие на ДПС-депутата в местен вот. На предишните избори той отново беше водач на листата на движението в града, но след изборите отново предпочете да си остане депутат в Народното събрание. 


Преди четири години името му усилено се спрягаше за кандидат за кмет на Велинград, но впоследствие за поста беше номиниран племенника на бившия депутат от БСП Красимир Премянов – Андрей Премянов. Той е управител на луксозния петзвезден гранд хотел "Велинград", където Пеевски обикновено отсяда при посещенията си в града. 

Два поредни мандата "успелият млад мъж" (по собствените му думи) влизаше като депутат от Пазарджишки избирателен район. След последния парламентарен вот той избра да влезе като депутат от Стара Загора.

В края на август Пеевски освети част от участията си в различни бизнеси - в дружеството-собственик на вестниците "Телеграф", "Монитор" и др., "Канал 3", както и в "Булгартабак". 


Интерпретациите на някои политици тогава (включително и на негови съпартийци от ДПС) бяха, че той ще напусне политиката. 

Сегашната номинация по-скоро дава заявка, че Пеевски няма такива намерения и ще продължи да бъде сериозен фактор в партията, оглавявана от Лютви Местан.


Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар