Зима

Зима
Пролет

4 октомври 2015 г.

В Западна Сирия смятат руснаците за верни приятели

Според тях Владимир Путин ги спасява от тероризма

Населението на сирийските провинции Латакия и Тарсус смятат руските военнослужещи за „верни приятели, които в течение на 45 години поддържаха династията Асад и в крайна сметка идват на помощ", пише британският вестник The Observer.
 

„Руснаците са герои там. Хората срещат руснаците на техен език - „Добрый день!" и сърдечно благодарят на президента Владимир Путин, който според тях ги спасява от тероризма", пише в материала на вестника. 

Жителите на Латакия и Тарсус не се вълнуват по кого точно нанасят удари руските изтребители - дали по позициите на „Ислямска държава" или по други въстаници, защото в тези части на Сирия всички врагове на режима в Дамаск се разглеждат като врагове. Много местни жители също са на мнение, че Западът поддържа „Ислямска държава".
 

„Виждаме че руснаците са решили да победят „Ислямска държава" и другите терористи, докато американците и тяхната коалиция в крайна сметка не целят това. Миналата година те твърдяха, че се борят с тероризма, но „Ислямска държава" се засили, а не отслабна. Тази коалиция е несериозна", заяви пред вестника губернаторът на провинция Тарсус Сафуан Абу Саад, съобщава ИА КРООС.



Няма коментари:

Публикуване на коментар