Зима

Зима
Пролет

28 октомври 2015 г.

Малка община – супер лъскава кола!

Повечето от кметовете на по-малки общини, които карат коли за стотици хиляди левове, бяха преизбрани за нов мандат след изборите в неделя.

Един от тях е градоначалникът на Балчик Николай Ангелов (на снимката). Той държи здраво кожения волан на поръчков автомобил, клас "Дипломат" за 150 000 лева. 


Няколко месеца преди вота Ангелов даде заявка да си купи и совалка, ако се задържи на власт.

Към днешна дата градоначалникът се радва на одобрението на 58 на сто от гласувалите на местния вот. Кандидатурата му беше подкрепена от БСП, ДПС, ВМРО и "Реформаторския блок".

Кметът на Созопол Панайот Рейзи не остава по-назад с тежка германска машина за около 110 000 лева. Той вече се радва на трети мандат. Спечели го с гласовете на 64% от съгражданите си и с подкрепата на ГЕРБ.

"Мисля, че репортажът за скъпите автомобили не даде отражение върху резултатите от изборите. А и мисля, че е нормално кмет на община като Созопол да се вози в хубава кола", коментира Рейзи пред Нова тв.

Най-много гласове и участие на балотаж си осигури кметът на Община Неделино Стоян Беширов, който се вози в марков джип за 130 000 лева.

Преди година Беширов беше отстранен от длъжност и получи обвинения в злоупотреба с общински пари в особено големи размери чрез извършване на фиктивни ремонти.

Един от кметовете с лимузини, който не беше преизбран, е Турхан Каракаш от Никола Козлево. Нещо повече – той дори е подал молба за напускане на кметството преди борени дни.

Караш е единственият, който призна, че обмисля смяната на лимузината си за 50 000 лева, с по-евтинка.

Панайот Рейзи

Няма коментари:

Публикуване на коментар