Зима

Зима
Пролет

17 октомври 2015 г.

Светът е голям и България дебне отвсякъде

Догодина ни очакват пак избори и поне един Мачу Пикчу в “Красно село”

Ковчегът на Ной най-вероятно е правен край бреговете на Черно море. Може да се каже, че от нашето море тръгва цивилизацията. 


 И съдейки по събитията през последните дни, някъде край него тя ще приключи.

Знам, че звуча доста езотерично, но поради отчайващата девалвация на пророчествата и инфлацията на икони като леля Ванга, се налага да има свеж полъх и в тази сфера. Затова затварям очи, удрям две ракии и пророкувам... Лола Ванга предсказва какво ще се случи догодина по това време:

Ще има избори. За разнообразие, този път ще са президентски.

Кандидатите ще са към 2-2,5 милиона. С тоя темп на обмислящи да се кандидатират за държавен глава няма начин половин България да не се пробва. Другата половина вече е била кандидат-президент и са се преквалифицирали в членове на тайни ложи. Българите, които не успяват да станат президенти, обикновено стават тамплиери. Знаете ли, че в България има най-много тамплиери на глава от населението? А който не е тамплиер, е масон. Това е информация, която дава нов поглед на живота сутрин в метрото. Чувството, че притискаш задник в масон и нос в тамплиер, прави пътуването много по-аристократично.

След като ни върна златото и арестува наркодилърите по „Раковска”, Волен вече ще е дорасъл за по-големи дела и ще освободи Македония.

Петър Москов ще въведе здравеопазване на принципа на томболата. С ежеседмичен тираж. Ако участваш редовно, може и да ти се падне преглед при джипито. А най-големите късметлии ще спечелят я половин операция на апандисит, я 20 минути престой в клиника.

Художествената ни гимнастика ще стане шампион. Волейболът ни ще унищожи САЩ, Великобритания и Русия. Футболът ни ще унижи Турция. А фигурното ни пързаляне ще изнесе открит урок на Китай.

Ще открием нов лъч на метрото.

Няма да има топла вода в центъра на София, което ще сгрее сърцата на всички, които не живеем в центъра на София.

Важен държавен глава ще потупа по рамото премиера.

Ще построим древен колизеум и още по-древен персийски храм.

Ще открием кивота.

Всичко това ще се сбъдне, вервайте ми, но само при положение че светът все още съществува. Защото знаците, че Апокалипсисът идва, са твърде много и твърде обезпокояващи. Почти в един ден ни сполетяха две гръмотевични новини. „Плейбой” спира да показва голи жени и Русия забранява алкохола в петък! И всичко това, защото България победи Германия на волейбол. Поне аз с такова впечатление останах от заглавията из някои вестници. „Стандарт” даже толкова се развълнува от великата игра на българския тим, че обърка бундестима с Бундестага и громко обяви: „Ники Пенчев излезе от тренировки и се върна, за да разгроми Бундестага”! Въх! Вчера бундестима, днес Бундестага, утре Бундесвера... Трепери, Германийо, ако не те смачкат бежанците, ще те изядем ние.

Но ако България ще иззема ролята на световен страж, няма защо да се боим от бежанците. Те ще се боят от нас. В България дори въздухът ни пази от набезите на друговерци и из него рикошират куршуми.

Други култури у нас могат да виреят само посредством артефакти. Древни римляни, вампири и русалки приемаме само ако са отдавна умрели и ги откриваме на подходящи за туризъм места. А ако не ги откриваме, си ги правим. Като ларгото в София, което в момента се преобразява в декор на филм за Калигула. Надявам се, че министърът на културата няма да спре размаха си само до разни скучни европейски исторически постройки, а ни зарадва и с нещо по-екзотично. Аз например винаги съм мечтала да видя Мачу Пикчу, но не знам дали ще сколасам в тоя живот. А както се казва в древнобългарската поговорка : „Ако Лола не отиде при Мачу Пикчу, Мачу Пикчу ще отиде при Лола”. Мисля, че в „Красно село” идеално би се вписало едно чудо и на инките, не само на съветската архитектурна школа. 


Поради политическите събития в Близкия изток, можем и направо да им измъкнем туристическия бизнес под носа, като настроим набързо малко пирамиди там, където доскоро имаше дюни, а по границата с Турция можем направо да опнем Китайската стена. Сигурна съм, че една копродукция между Вежди Рашидов и Божидар Димитров е в състояние да открие дори и кръста, на който е разпнат Христос, ако не и самия Христос, така че и Израел ще ни диша праха.

А за ковчега на Ной няма защо да се кумим – той си е плувал в Черно море и там трябва да бъде открит. Петзвезден, с каюти с изглед към Александрийския фар и с джакузито на Клеопатра.

И въобще, светът може да е голям, но България дебне отвсякъде, така че скоро няма да свърши. Напук на Кремъл, „Плейбой” и учениците на Нострадамус.

 

Лола Монтескьо

Няма коментари:

Публикуване на коментар