Зима

Зима
Пролет

31 октомври 2015 г.

Евала Баце, евала Борисов! Отново за всичко си помислил

То не са магистрали, то не е чудо...

Вчера движението по последния непостроен участък на АМ "Марица" между Оризово и Димитровград бе пуснато, а церемонията по откриването не мина без харизматичното присъствие на Баце и президента. 


Те задружно резнаха лентата и с усмивка и гордост откриха най-новата магистрала у нас. Нова нова, колко да е нова... строи се вече 35 години ...

Борисов разбира се не пропусна да подчертае, че резултатите на ГЕРБ са видими и, че са изпълнили това, което са обещали.

Браво Бойко! Евала Баце! - ще си кажете вие. Ейй каква работа вършат тия ГЕРБ, как се грижат за народа.

То не са магистрали, то не е чудо.

Хубава работа, ще си кажете вие.

Хубава работа ама българска!

Пуснатият в експлоатация участък е непостроен - липсват мантинели, тук-там канавки, както и маркировка.

Но в неделя има балотажи... разбираемо.

Имаше и местни избори. Седмица преди тях Баце откри и лот 2 Дупница – Благоевград от АМ „Струма“, нищо че той отново бе непостроен. Липсва укрепване, огради, маркировка и мантинели. Пусна и кръговото към Калотина, нищо, че то още се строи.

Случаенос? Не мислА.

Но нека не бъдем толкова песимистични. Вярно, тиквата си е направила сметката, но не е забравила и за народа. Та той 35 години чака построяването на тази магистрала, от 42 години чака и построяването на "Тракия".

Добре че дойде Баце да я построи за 5 години.

Освен това, както той вчера изтъкна - вече само за 2 часа, софиянци могат да отидат да пият кафе в Истанбул. Нищо, че нямат пари за хляб, те от 35 години си мечтаят да отидат в Истанбул само за едно кафе.

Липсата на маркировка, пък ще държи ума им буден и ще засили концентрацията им, а липсата на огради и мантинели ще ги предпази от евентуални пътно транспортни произшествия.

Как ли?

Ами в какво ще се блъскат хората?

Освен всичко това, тиквата се е погрижила и за безпроблемното снабдяване на страната ни с нови и напълно непознати гласоподаватели. Така де, така и така бият толкова път до България, за да останат само ден-два, поне да стигнат по-бързо, нали така?

Евала Баце, евала Борисов! Отново за всичко си помислил.



Ванина Дончева, No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар