Зима

Зима
Пролет

16 октомври 2015 г.

Ивайло Христов: "Каръци"-те са изключително симпатични, защото са умни, интелигентни и чувтсвителни хора"

"Каръци" напълни театралната зала в Кюстендил със своята първа прожекция в града.
 
Тя се случва неслучайно там, защото именно в този град се е снимала и по-голямата част от филма, разказа режисьорът Ивайло Христов пред Нова тв.

Както и Dnes.bg писа, продукцията спечели голямата награда на тазгодишната "Златна роза", а също така ще открие и Киномания на 12 ноември в зала 1 на НДК.

Ивайло Христов така и не пожела да разкаже за какво става на въпрос във филма, но обясни, че той е за младите хора, които завършват училище и университет и съдбата им не е много розова.

"Каръци"-те са изключително симпатични, защото са умни, интелигентни и чувтсвителни хора", отбеляза още режисьорът, като допълни, че филмът е черно-бял.

Самият той сподели няколко каръшки истории, сред които и една, в която като ученик излиза на сцената и си забравя репликите. Излизайки си обещава повече никога да не се качи на подобно място, а ето че съдбата му отрежда професията на актьор.

Като режисьор нещата също се случват случайно. Първо Георги Дюлгеров му възлага да разкаже историята на "Аскеер" за документален филм, а по-късно Людмил Тодоров го кани като актьор да участва във филма "Емигранти" заедно с Чочо Попйорданов и Сашо Морфов. Субсидията, обаче така закъсняла, че те "пораснали", станали възрастни. Така Людмил Тодоров му връчил работата зад камера.

След Киномания "Каръци" ще можем да видим по екраните в страната след Нова година.


Няма коментари:

Публикуване на коментар