Зима

Зима
Пролет

14 октомври 2015 г.

Меган Маккейн: Към момента Путин е доминираща фигура на световната сцена

Руският президент действа, а САЩ и Обама само реагират в отговор
 
Президентът на Русия Владимир Путин е „доминираща фигура на световната сцена“, заяви дъщерята наамериканския сенатор от Републиканската партия и бивш кандидат за президент на САЩ Джон Маккейн – Меган, пише „Взгляд“, цитиран от “Руски дневник”.

„Към момента Путин е доминираща фигура на световната сцена. В сравнение с президента (на САЩ Барак) Обама дори Джими Картър изглежда като Наполеон Бонапарт“, каза Маккейн, цитирана от Фокс нюз. Тя допълни, че на Обама му липсват лидерски качества да се справи с проблемите пред САЩ, възникнали заради кризата в Близкия изток.

Меган обърна внимание и на факта, че руският президент действа, а САЩ и Обама само реагират в отговор.

Джон Маккейн е известен като критик на Обама и поддръжник на конфронтацията с Русия. Според него руските удари в Сирия са доказателство за липсата на лидерство от страна на САЩ.

Меган Маккейн е родена през 1984 г. от брака на Джон Маккейн и Синди Лу Хенсли, дъщеря на крупния бизнесмен Джеймс Уилис Хенсли. Често е наричана „изгряващата звезда“ на Републиканската партия и се числи към новото и прогресивно крило на политическата формация. Има собствено мнение по редица въпроси, което често се различава от позицията на ръководството на партията, съобщава ИА КРООС.

Меган открито говори за предпочитанията си във всички сфери на живота. Обича пънк рок и вярва в националната самоотбрана; не разбира много от икономика и е защитник на околната среда. Подкрепя еднополовите бракове и е противничка на абортите. Известен блогър е и активно пише в Twitter, като от профила си в социалната мрежа от време на време отправя нападки към известни политици и медийни личности.


Няма коментари:

Публикуване на коментар