Зима

Зима
Пролет

24 октомври 2015 г.

Анти(български) хелзинкски комитет

Защо разследвате убийството на афганистанеца в Средец, а не как циганинът Айдън изнасили 87-годишната баба Дона?

Българите обаче могат да бъдат убивани безнаказано, за тях не плащат в правозащитни зелени гущери...

Познавате ли българския клон на фамилията Ганди, децата на Мартин Лутър Кинг от улица „Върбица", европеидния плод от слабините на Нелсън Мандела? 


Парадоксално, но в България, където първият негър е дошъл от Судан да следва зъботехника през 1964-та, се е пръкнала такава мощна и солидно финансирана организация за защита на човешките права, че Анджела Дейвис би си изяла суфражетските кюлоти от завист.

Наричат ги Български хелзинкски комитет, макар че в тях няма нищо българско, в Хелзинки не са ги чували, а с комитетските дела имат общо колкото Монголия - с тежкото машиностроене.

Зад нелепата и прозрачна маска на криворазбрания неолиберализъм се крие едно отроче на просмукалия западноевропейското общество нов морал, цинично преобърнал понятията за добро и зло в последните 5-6 десетилетия. Списъкът с шамарите на БХК в лицето на изконните български ценности е по-дълъг от дясната ми ръка, а аз съм висок към 2 метра.

През 2004 г. БХК защитава болния от шизофрения ислямист Ахмед Муса Ахмед в Страсбург. За изцепката „Поклон пред тези, които режат глави" той беше осъден на три години лишаване от свобода условно и на 1000 лв. глоба заради проповядване на „радикален ислям, на антидемократична идеология и насилствено изменение на установения държавен строй". Комитетаджиите определиха действията на Ахмед Ахмед като „мирни", а присъдата срещу него като „дискриминационна". Сигурно са прави - нещастният човечец с усмирителна риза нито е уточнил какви глави трябва да се режат, нито с какъв сатър.

Поклонниците на интифадата с финландско име също така водят дела в защита на сепаратистите от ОМО „Илинден". Съдят България за нарушаване правата на експулсирани лица. Подават жалба пред ВАС срещу Столична община заради забраната за каруци по пътищата на София. Те обвиниха страната ни в депортирането на 11 838 евреи от Вардарска Македония, Беломорска Тракия и Пирот към германските концлагери в Полша. Акт, граничещ с националното предателство.

Сега БХК се заканва на полицията, че със собствени средства ще разследва смъртта на афганистанския нещастник Зияулах край Средец. Интересно защо не отделят някой безотчетен долар да проучат как точно пияният циганин Айдън изнасили 87-годишната дементирала баба Дона в Полски Тръмбеш миналата пролет. 


Българите обаче могат да бъдат убивани безнаказано, за тях не плащат в правозащитни зелени гущери.

Евгени Чертовенски,  Vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар