Зима

Зима
Пролет

30 октомври 2015 г.

Нереалистичните очаквания, които провалят връзката

Ако очаквате твърде много от другия – ще се сблъскате с един куп разочарования...
 
Не, по принцип няма нищо лошо да имате някакви очаквания във връзката си, но само ако са реалистични. 

Защото ако очаквате твърде много, непосилно много от другия – ще се сблъскате с един куп разочарования и рано или късно един от двама ви няма да издържи – дали единият, защото не получава, каквото иска, или другият, защото от него искат невъзможни неща. 

Внимавайте, ето ги подводните камъни, които са сред най-честите причини за големите разочарования и краха в отношенията.

Мислите си, че в добрата връзка няма конфликти

Да очаквате, че връзката ви е перфектна и няма да се карате, не е реално. Защото истината е, че конфликтите се появяват във всяка връзка. Повтаряме, Всяка. Няма значение колко добре си живеят партньорите, рано или късно възниква ситуация, в която двамата няма да са на едно мнение и това няма да им се харесва. Да си мислите, че няма да се карате, означава да останете наранени и разочаровани, когато истината лъсне пред очите ви.

Половинката ви винаги трябва да разбира чувствата ви

Моля? А вие разбирате ли неговите? Отдавна се говори, повтаря и преповтаря – опорната точка на всяка добра връзка е откритата комуникация, в която партньорите си вярват и са спокойни, че могат да си споделят всичко. Под "всичко" се включва и това как се чувствате в тази или онази ситуация.

Двойките трябва винаги да са заедно

Не, това не е така и е адски нереално да го очаквате от половинката си. Най-добрите връзки са тези, при които двамата са запазили индивидуалността си, без другия да страда от това. Той има нужда да се занимава с неговите си мъжки работи, без да му мрънкате. А колкото и на вас да ви се иска да сте нонстоп заедно в началото на връзката ви, с времето ще настъпи един момент, в който отчаяно ще имате нужда да бъдете самостоятелна личност.

Веднъж "вречете" ли се, връзката е лесна за поддържане

Категорично не. И това е огромната грешка, която хората масово допускат. Те(и мъже, и жени) много често погрешно смятат, че щом вече сте си казали, че се обичате и имате сериозна връзка, да не говорим пък за брак, то значи половинката ви е в кърпа вързан и може да се отпуснете и да не си давате много зор. Нещата не стоят така. Връзката изисква много работа от страна и на двамата. Отношенията между двама души никога не са така лесни, както ги виждаме в романтичните филми. И ако очаквате да е супър-дупър-ийзи, не се учудвайте, че той току виж скоро изгубил интерес и се оказало, че не вие сте любовта на живота му.

В любовта няма нужда да казвате "Съжалявам"

Напротив, любовта и извинението вървят ръка за ръка. Винаги трябва да казвате "Съжалявам", когато сбъркате, защото това е човекът, с когото споделяте живота си. Ако не се извините на него, ако не сте склонни да помогнете за неговия душевен комфорт, като се осмелите да признаете грешката си, за кого тогава пестите извиненията си?



Beu.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар