Зима

Зима
Пролет

2 октомври 2015 г.

"Лукавски" клати авторитета на коалицията заради лични интереси

Защо Методи Андреев прекръсти икономическия министър?

Министърът на икономиката Божидар Лукарски застраши авторитета на коалицията заради лични интереси, коментира депутатът от ГЕРБ Методи Андреев в предаването "Полиграф" по Bulgaria ON AIR. 


Преди няколко дни той дори прекръсти министъра на "Лукавски" под предлог, че той постъпва некоректно със своите коалиционни партньори.

Причина за недоволството на депутата от ГЕРБ стана ВМЗ-Сопот. По думите му в ръководството на предприятието са замесени политически интереси.

"Когато едно държавно предприятие започне да се развива, апетитите на лобитата започват да се засилват. Прави се такова управление, което позволява източването на това предприятие - властта слага свои хора", обясни народният представител.

По думите му по времето на Орешарски в борда е имало членове на БСП, които очевидно са удовлетворявали фирми, свързани с партията. Сегашната власт пък е съставила управление от трима души, които имат частен бизнес и нямат нищо общо с държавата.

"Един частен бизнес може винаги да се свърже с доставка на гориво, с износ на скрап, това е търговия. Факт е, че тогава е имало натиск върху търговския пълномощник от началника на кабинета на г-н Лукарски за една фирма за скрап, която няма лиценз. Тука прозират ясни частни интереси. Тези кокошкарски номера се наблюдават отдавна.", обясни той.

Според него, за да се защити държавния интерес, трябва да се търсят хора, които да са професионалисти, да са част от колектива на предприятието от дълго време и никога да не са били съдружници в частни фирми.

Методи Андреев коментира и искането на ДПС да се свика консултативен съвет, за да се изясни позицията на България за ситуацията в Сирия.

По думите му България не е точно държавата, която двете суперсили САЩ и Русия ще послушат и ще зачетат нейното мнение. Според него двете страни трябва да се разберат какво ще е бъдещето на Сирия и какво е мястото на Башар Асад в нея, а Европа би могла да участва в решаването на кризата по дипломатически път.

Депутатът препоръча по-скоро България да се опита да запази своето вътрешно спокойствие, политическа, икономическа и социална система, и да не се излагаме на прекалено голям риск.

"Ние сме малка държава и не бива да излизаме напред в такива тежки международни събития. Ние трябва да защитим нашия малък национален интерес. И съседни държави правят това нещо - Румъния, Унгария, дори Гърция. Тези хора защитават първо своя интерес, без да излизат извън общата европейска интеграция. Когато човек осигури собственото си семейство, тогава може да мисли за обществените си ангажименти", даде пример Методи Андреев.

Според депутата на ГЕРБ БСП целенасочено нажежава обстановката с искането на оставката на военния министър Ненчев заради това, че чужди самолети ще охраняват въздушното ни пространство.

Методи Андреев обясни, че тези самолети не могат да бъдат разглеждани като "чужди", тъй като сме част от НАТО.

"България има своите съюзнически ангажименти към НАТО, както и НАТО към нашата сигурност. Ние сме гранична държава за НАТО и е нормално алиансът да пази добре границите си", обясни той.

По думите му трябва да приемем тази подадена ръка за закрила, защото ние сме първата европейска държава, в която влизат евентуалните джихадисти. Няма нищо лошо в момента по-силните да ни защитят, каза Андреев.

Той предлага и да се обърнем към нашите партньори в бъдеще с искане за една ескадрила съвременни самолети, които разсрочено да изплатим. "Това е необходимо за нашето национално самочувствие.", уточни той.

Методи Андреев

Няма коментари:

Публикуване на коментар