Зима

Зима
Пролет

23 октомври 2015 г.

Владимир Путин изпробва новата Lada Vesta и я хареса (галерия+видео)

Международният тест на модела обаче предизвика скандали в Италия и Русия

Владимир Путин изпробва и определено хареса новия седан на АвтоВАЗ - Lada Vesta. Руският президент пристигна на ежегодното заседание на Международния клуб "Валдай" в Сочи, управлявайки сам новия руски автомобил.


Пред журналисти държавният глава похвали машината, като разкри, че е успял да я пробва и в извънградски условия.

"Върви много леко и почти не се усеща как превключва скоростите. В качеството на производство не се съмнявам, че е на световно ниво. А това, че 70% от частите се произвеждат в Русия е отличен показател", бе коментарът на Путин, до който се возеше президентът на АвтоВАЗ - Бу Андерсон.

Преди четири години Путин прегледа и предшественика на Vesta - Lada Granta, но тогава изпита сериозни затруднения при стартирането на двигателя й.

Не особено гладко протече и първата международна изява на Vesta. Тестът за журналисти трябваше да стартира в сряда, но 30-те автомобила бяха задържани на италианската митница, съобщава Newsru.

Първоначално на мениджърите на АвтоВАЗ е било съобщено, че има проблем с документите на колите, но тази версия е отхвърлена, тъй като всичко е било наред. Автомобилите са били държани в склада на митниците, като щателно е прегледана всяка от тях. Според медиите в Русия случаят е политически и е свързан с налаганите санкции на Москва от страните в ЕС.

Любопитното е, че на теста, който предвижда преминаване на маршрут с дължина около 500 км по пътищата на Тоскана, Италия, присъстват единствено представители на руски медии. Целта е те да бъдат убедени, че автомобилът може да се използва и при различни условия от тези в Русия. Това обаче предизвика скандал в Държавната дума на Русия.

Депутатът от Либерал-демократичната партия на Русия - Роман Худяков, който е и член на Комисията по международна дейност на парламента, категорично се противопостави на тестването на Lada Vesta в други държави. Според него автомобилът е предназначен за климата в Русия, както и за разбитите пътища в страната. Затова и именно при местни условия може да се видят недостатъците му, пише Automedia.bg.



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар