Зима

Зима
Пролет

28 октомври 2015 г.

Volkswagen отчете загуба от 1,67 милиарда евро

Все пак обаче резултатът за третото тримесечие е по-добър от очакваното

Германският автомобилен гигант Volkswagen Group отчете чиста загуба от 1,67 млрд. евро за третото тримесечие, задълбочена от провизиите, заделени от групата заради екоскандала с дизеловите двигатели.

Това е първата тримесечна загуба на Volkswagen от 15 години, отбелязва Ройтерс. Тя обаче остава доста по-малка от прогнозираната от анализаторите, анкетирани от Bloomberg, които очакваха сума от над 3 млрд. евро. Експлоатационните загуби на групата възлизат на 3,48 млрд. евро - колкото очакваха анализаторите.

Компанията преразгледа към понижение целта си за оперативните резултати заради скандала с манипулираните двигатели, като очаква те да са доста по-ниски тази година в сравнение с 2014 година.

Volkswagen Group вече спря продажбата на засегнатите си дизелови модели, като му престои скъпа сервизна акция, засягаща 11 млн. коли в света. Концернът е изправен и пред огромни глоби, като анализатори прогнозират, че скандалът може да му коства до 78 млрд. евро.

В същото време Volkswagen очаква продажбите му да останат стабилни през 2015 година, на равнището на рекордните 10,14 милиона, отчетени през 2014 година. Германската компания обаче отстъпи първото място по продажби в света на Toyota, като за периода януари-септември на 2015 г. е втора.


Няма коментари:

Публикуване на коментар