Зима

Зима
Пролет

2 ноември 2015 г.

Десет неща, за които трябва да спрете да си харчите парите

Ние живеем в материално общество, в което хората имат манията да употребяват неща, от които нямат нужда.
 
 Много от нас харчат неразумно парите си, плащайки за излишни услуги и вещи.

Този манталитет е доста порочен и много по-добре за вас ще е ако постепенно започнете да харчите по-малко, а да спестявате повече.

Ето и 10 неща, за които спокойно можете да спрете да давате пари:

За книги:

Не купувайте книги. По-добре си направете членска карта в някоя библиотека и взимайте книгите си оттам. Другият вариант е да взимате назаем книги от приятели. Като алтернатива към това, в интернет има изобилие от прекрасни безплатни електронни книги.

За кабелна телевизия:

За какво трябва да давате пари за кабелна телевизия, като можете да гледате почти всички предавания онлайн и то безплатно. Със сигурност ще оцелеете и без кабелна.

За вноски по кредитна карта:

Върнете веднъж завинаги всичките си кредити и спрете да отделяте всеки месец от доходите си за подобни вноски по кредитни карти. Освен това винаги си отваряйте банкови сметки и си правете кредитни карти без годишни такси.

За доставки:

Потърсете в интернет търговец, който предлага безплатна доставка и пазарувайте от него. Без значение дали става въпрос за доставка на храна или за някакъв вид шопинг.

За музеи:

Почти всички музеи в света предлагат безплатен достъп до своите експозиции най-малко веднъж месечно. Просто се поинтересувайте за това в мрежата, като въведете името на града и музея, и ключовите думи „вход свободен“ или „безплатен достъп“.

За вода:

Спрете да купувате всеки ден бутилирана вода, а заложете на чешмяната такава, като си купите кана с воден филтър. Ще инвестирате пари веднъж и после няма да харчите излишно.

За свръхбагаж:

Ако имате право на ръчен багаж в самолета, просто няма смисъл да плащате и такса свръхбагаж. Научете се как да разпределяте багажа си разумно.

За есемеси:

Ако използвате смартфон, със сигурност можете да си изтеглите някое безплатно текстово приложение като WhatsAp и никога повече да не плащате за съобщения.

За спорт: 


Разбира се, че трябва редовно да се раздвижвате, но не е нужно да плащате за това. Винаги можете да излезете на джогинг в парка, да идете на разходка в планината или да покарате колело. Също така можете да си правите упражнения вкъщи, следвайки някакво фитнес приложение в телефона си или гледайки някакъв видеоклип в интернет (като заместник на личния треньор).

За международни телефонни разговори:

След като светът вече познава приложението Skype, направо е престъпление да провеждате платени международни разговори по телефона!




Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар