Зима

Зима
Пролет

8 ноември 2015 г.

Пощенска банка купи Алфабанк

След сделката Пощенска банка ще бъде четвъртата по големина българска банка
 
Пощенска банка вече официално е собственик на гръцката Алфабанк в България, съобщиха съвместно Алфа банк А.Е. и Юробанк Ергасиас С.А.

Операциите и клоновата мрежа на гръцката Алфабанк се придобиват от българското дружество Юробанк България АД (Пощенска банка), се посочва в съобщението. 


Предварителното споразумение за сделката бе подписано през юли.
 

Бизнесът на Алфабанк, който придобива Пощенска банка, включва активи за 464 млн. евро, от които 307 млн. евро са нетните кредити. Освен това към „Пощенска" преминават и 261 млн. евро депозити на клиенти на Алфабанк, както и 82-та клона на гръцката банка в България.
 

„Придобиването на клона от „Юробанк" представлява стъпка напред за Пощенска банка в затвърждаването на нейната позиция в българския банков сектор и ще разшири клиентската база в сегментите банкиране на дребно и корпоративно банкиране", се посочва в съобщението.
 

След сделката Пощенска банка ще бъде четвъртата по големина българска банка според размера на депозитната и кредитната база.
 

Приключването на сделката подлежи на необходимите одобрения от съответните компетентни регулаторни и надзорни органи и се очаква да приключи през първото тримесечие на 2016 година.



Няма коментари:

Публикуване на коментар