Зима

Зима
Пролет

5 ноември 2015 г.

Руската армия предизвиква изненада и завист

Световните медии „с шок и ужас“ обсъждат възможностите на Въоръжените сили на РФ
 
Руската военна операция в Сирия изненада света: управляемите бомби унищожават инфраструктурата на терористите, крилатите ракети изминават стотици мили и поразяват целите си. 

И изглежда, световните държави не разбират как това се случи. Русия умее да воюва и няма нищо изненадващо тук, пише американското издание The National Interest.

„Защо всички са толкова изненадани от това, че Русия знае как да води война?“, пита авторът на публикацията Майкъл Пек.

Според него, световните медии „с шок и ужас“ обсъждат възможностите на Въоръжените сили на РФ, тяхното прогресивно въоръжаване и боен потенциал в Сирия. Особено впечатление прави способността на руската армия бързо да прехвърля подразделенията си на големи разстояния.

Но в операцията в Сирия участват неголям брой военни и едва няколко десетки самолети. Според изданието, това може да бъде постижение за малките страни, но за Русия е едва забележима стъпка, несравнима с реакцията към нея в света.

Пек предполага, че изненадата на Запада отчасти е предизвикана от завистта към военния потенциал на Русия. Сега много хора започнаха да се съмняват в това, че европейските страни ще могат да оборудват поне няколко хиляди военни и няколко десетки самолети без американска помощ.

„Русия е държава, притежаваща огромен военен потенциал, и отношението към нея трябва да бъде подобаващо“, пише The National Interest.


Няма коментари:

Публикуване на коментар