Зима

Зима
Пролет

3 ноември 2015 г.

Михаил Константинов: Бойко Борисов трябва да има един шут на рамото

"Неграмотността на българите е виновна за изборния хаос..."

Премиерът Бойко Борисов трябва да има един шут на рамото, защото иначе ще стане лошо. 

Това смята експертът по избори Михаил Константинов.

Спецът припомни, че едно време всеки цар е имал един шут, който да пазел царя да не се олее съвсем. Константинов изрази надежда ГЕРБ да имат здрав политически разум и рефлекс и да не се самозабравят след поредната изборна победа.

Неграмотността на българите е виновна за изборния хаос, е обяснението на професора.

"Според неотдавнашно изследване 40% от българските ученици са неграмотни, какво остава за по-възрастните", коментира професорът пред bTV. Според него именно неграмотността е причина за масовите грешки в протоколите за вота.

"За съжаление българите сме неграмотни. Имаме един много добър елит, който е на много високо ниво, но масата отдолу...", каза Константинов.

Според професора е абсолютно задължително да се промени Изборния кодекс. "Първо, за да се избегнат безобразията от първия тур и второ - да се премахне циркът с малките селища, където десетина избират кмет", каза експертът.

Освен това според него Общинската избирателна комисия трябва да е от 51 души и да се раздели на 3 по 17 души, които да отговарят на многомандатните райони в София.

Според Константинов БСП не е на дъното. 


"Те имат не по-малко гласове от тези на парламентарните избори. Не е хубаво да се чертаят едноцветни карти", каза още професорът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар