Зима

Зима
Пролет

24 ноември 2015 г.

Краят на приказката за перленото джакузи

Преди почти десет години едно перлено джакузи се оказа основен герой във всички новинарски емисии.

Най-различни репортери се снимаха до него, показваха го по телевизии и вестници, а важни коментатори говореха за упадъка на българския чиновник.

Естествено, става дума за перленото джакузи на Вальо Топлото. Самият бивш шеф на столичното парно получи този гальовен прякор точно след разкритията за далаверите, които бе вършил необезпокоявано години наред. Сред тях бе и построяването на въпросното съоръжение в мазето на столичната „Топлофикация“.

За кратко Топлото се превърна в новия бирник от приказката за Андрешко. Абонатите на парното, които със сърцебиене плащаха сметките си за топло през зимата, гледаха с ужас репортажите за разкоша, в който е тънел Вальо. При това лукс, купен с техните пари.

Започнаха разследвания, които откриха десетки милиони, източени от Топлото и прибрани за черни дни в банкови сметки в бели страни. Милионите бяха върнати у нас, а спомена за броенето им сигурно още сгрява разследващите, които сигурно за пръв път видяха подобна сума на живо.

Днес, десет години по-късно приказката за перленото джакузи приключи. Оказа се, че след множеството дела, за които бившият шеф на парното бе изправен пред Темида, именно луксозната вана е тази, която вкара Топлото в пандиза. 


Поне засега.



"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар