Зима

Зима
Пролет

24 ноември 2015 г.

Рафаел Бенитес остава в "Реал" Мадрид

Дошлият това лято треньор получи вот на доверие от клубния президент

Треньорът на "Реал" Мадрид Рафаел Бенитес доста изненадващо остава в отбора, след като Флорентино Перес публично му гласува доверие на специална пресконференция.

Специалистът в последно време е подложен на унищожителни критики, които се засилиха най-вече след кошмарната домакинска загуба на "Белия балет" от Барселона с 0:4.

Загубата отприщи вълна от недоволство сред феновете, които поискаха главата на Бенитес и оставката на Перес. Първоначално се заговори, че Рафа е пътник, но по-късно стана ясно, че ситуацията е различна и това бе потвърдено и от боса.

„След анализиране на ситуацията мога да кажа, че Бенитес се ползва с цялата подкрепа и доверие на ръководството. Той беше избран от нас заради своя професионализъм, кариера, опит и способност да извлече най-доброто от този отбор. Трябва да го оставим да работи и успехите ще дойдат“ заяви Флорентино.

„Разбирам гнева на нашите запалянковци след случилото се в събота, но искам да ги призова за подкрепа към играчите. Изиграхме наистина много лош мач, но причината за това не бе отношението на футболистите. Бенитес има нужда от време и ще оправи проблемите“ добави той.

„От януари изпитваме проблеми в отбора, но тези проблеми не се решават от днес за утре. Дали има кампания срещу мен? Аз винаги вярвам на тези, които са тук и всеки треньор е имал свобода да работи“ каза още Перес, който обяви, че има опити за дестабилизация на клуба.

„Не сме обсъждали предсрочни избори. Решихме да подкрепим треньора и през януари отново ще анализираме положението. Има хора, които лъжат и искат да създават напрежение около клуба. Аз не се притеснявам от критики, но не ми харесват опити за дестабилизация на клуба и едни сериозни медии няма да допуснат подобни неща“ изтъкна още Перес.

Бяха тиражирани и информации, че голямата звезда на отбора Кристиано Роналдо е поставил ултиматум на ръководството, че ще напусне, ако Бенитес остане. Впоследствие медиите съобщиха, че играчите на "Реал" наричат подигравателно Рафа "десетката", защото той никога не бил играл футбол на високо ниво, но им давал съвети как да отиграват топката. В крайна сметка обаче дошлият това лято треньор получи вот на доверие от клубния президент.

Запитан дали в края на сезона може да има треньорска смяна и на ветровития пост да седне отново италианецът Карло Анчелоти, той отговори

„Никой не може да каже какво ще се случи след шест месеца.”



 Флорентино Перес

Няма коментари:

Публикуване на коментар