Зима

Зима
Пролет

2 ноември 2015 г.

Светльо Витков: В България никой не иска да върши работа, всеки търси на хляба мекото

И "Глас народен" с кмет, ще управлява Дългопол


"В България никой не иска да върши работа. Всички искат да са на позиция за да казват какво да се работи, всеки търси на хляба мекото", оплака се лидерът на партия "Глас народен" Светльо Витков.

След последните избори той и Венци Мицов влязоха в Общинския съвет на София.

"В началото мислех, че управляващите са виновни. След четири години разбрах, че и управляваните са виновни, защото не са активни и нямат желание за активност", коментира Витков пред Нова телевизия.

"Ние сме най-обикновени хора, които всеки ще може да намери по всяко време. Това досега не се е случвало", категоричен бе Венци Мицов.

Той обясни мотива на двамата да влязат в политиката така: "Когато се събудиш на 40 и видиш, че всичките ти приятели са заминали за чужбина, че има хора, които се ровят в кофите за боклук, тогава взимаш нещата в свои ръце".

Мицов се зарече, че ще покаже на хората кои са техните представители в политиката, защото сега столичани нито си знаят районните кметове, нито общинските съветници.

"Нашата работа е да се погрижим за дребните неща, които интересуват хората, градинката, където да си разходиш кучето, велосипедната алея, паркинга. Когато видиш нещо нередно, събираш подписка и я внасяш в общинския съвет", настоя новият общинар.

Мицов даде заявка да опита да промени сайтовете на районите в София, защото сега изглеждат така, сякаш са направени като в час по трудово обучение в училище.

"Търсете ни, за който проблем можем да решим, ще го направим, но само не ни търсете за неща от типа на имаме 3000 лева да дадем дарения за някаква църква, как да го направим", призова Светльо Витков.

И "Глас народен" с кмет, ще управлява Дългопол
 

Партията на Светльо Витков "Глас народен" има и кмет на община. Кандидатът на формацията Георги Киров триумфира след балотажа в Дългопол.

Кандидатът на "Глас Народен" спечели битката за града във Варненска област с 64.84% от гласовете срещу 35.16% за досегашния кмет Маринка Иванова, издигната от местна коалиция "Всички за долината".

Самият Георги Киров е син на бивш кмет на общината.

"Като съм се родил, всъщност 1969 година, на 29-и септември, Дългопол от село става град, на 30 септември. Така че аз съм връстник на града и раждайки се е имало агитка, която е викала: "Роди ни се кметче", обяви пред БНР новият кмет.

Той увери своите съграждани, че управлението му ще бъде изцяло в интерес на хората.

Новите общински съветници в София - Светльо Витков и Венци Мицов

Няма коментари:

Публикуване на коментар