Зима

Зима
Пролет

11 ноември 2015 г.

Седем начина да предотвратите изневяра

Знаците за потенциална изневяра се появяват доста по-рано от реалния акт, но просто няма кой да ги забележи...
 
Малко връзки оцеляват след изневяра. 

Доверието се изгражда трудно, а възвръщането му е още по-трудно. Много семейни терапевти признават, че клиентите им често не могат да превъзмогнат измамата на своя партньор.

Истината е, че знаците за потенциална изневяра се появяват доста по-рано от реалния акт, но просто няма кой да ги забележи. И все пак има начин да направите всичко възможно, за да не давате повод на човека до себе си да потърси ласки и утеха другаде.

Вижте как:

Не смятайте, че сте имунизирани от изневяра

Дори да имате високо самочувствие и да вярвате, че сте перфектният партньор/ка, това не означава, че любимият/ата няма да пробва късмета си с друг/а. Не приемайте човека до себе си за даденост и се старайте да поддържате пламъка на любовта и страстта, както и не забравяйте да демонстрирате любовта и уважението си към своята половинка.

Разпознавайте нуждите и промените във връзката си

В началото може всичко да е цветя и рози, но с времето хората се променят и отношенията им еволюират (и то невинаги за добро). Говорете често с партньора си, за да сте наясно как се чувства във връзката ви и ако усетите някаква несигурност и колебания от негова/нейна страна, ги коментирайте и поправете пропуските.

Дефинирайте какво означава моногамията за вас

Първо пред себе си, а след това и по деликатен начин дайте на половинката си да разбере какво мислите по темата, за да няма недоразумения от сорта на: „Ние не бяхме уточнили дали сме толкова сериозно!“ или „Аз не съм спала с него, просто от време на време го сънувам еротично! Това не е изневяра!“.

Затворете всички пътища към бившите си

По-добре стойте далече от изкушенията. Нали знаете поговорката: „Старата любов ръжда не хваща!“. По-добре го/я изтрийте от „приятелите“ си в социалните мрежи, защото дори един ваш „лайк“ или коментар под снимка може да стане повод за сериозна драма с настоящата ви половинка.

Винаги намирайте време за секс

Страстта е това, което прави от обикновените приятели любовници. Когато химията и тръпката между двама души изчезне, те заживяват като съквартиранти и търсят начин да удовлетворят нуждите си извън общото легло.

Не коментирайте проблемите в отношенията си с друг мъж/жена, особено ако е атрактивен/а

Докато хленчите за драмите в личен план и давате гласност на уязвимостта си, може лесно да се подхлъзнете и да скочите в чуждо легло.

И едно от най-важните неща: Винаги показвайте на любимия човек колко много значи той/тя за вас!




Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар