Зима

Зима
Пролет

27 ноември 2015 г.

Заловиха търговеца, продал автоматите "Калашников" на терористите от Париж

Терористите, които устроиха кървава баня в Париж на 13 ноември тази година, са си купили автоматите по интернет от Германия.

Германските следствени органи, които се занимават с изясняване на обстоятелствата около парижките терористични актове с цел предотвратяване на подобни атаки на територията на Германия, са установили, че автоматите на престъпниците са били доставени от Германия и са били купени от търговец на оръжие чрез интернет, посочва изданието.

Въпросният търговец на оръжие в момента се намира в следствения арест в Щутгарт. По данни на спецслужбите в началото на ноември той е продал четири автомата "Калашников". В иззетия от него смартфон е съхранена кореспонденция по електронната поща, от която става ясно, че оръжието е било продадено на "араби от Париж".

На 13 ноември ислямисти атакуваха ресторанти и кафенета в източната част на Париж, както и концертна зала "Батаклан", а трима терористи се взривиха край стадиона "Стад дьо Франс", където се играеше мач между отборите на Франция и Германия. В резултат на нападенията загинаха 130 души, а около 350 бяха ранени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар