Зима

Зима
Пролет

20 ноември 2015 г.

„Куче–касичка“ прокуратурата, ами сега? „Кака“ Янева обади, че посолства са подслушвани!

Владимира Янева е разписвала СРС-та срещу посолства, става ясно от разговорите между нея и Румяна Ченалова, която властта в лицето на премиера Борисов окачестви като „Две каки си говорят“. 


В нов запис „кака“ Янева обяснява на „кака“ Ченалова какво се е случило, след като научила за предстоящото опраскване: „Аз фърча в петъка при Ицо Димов (става дума за Христо Динев, шеф на Софийска градска прокуратура). И му казвам: Ицоо. Преписката е при вас. Кажи ми кво е положението?, пише сайта www.bivol.bg

Ицо Динев казва: Влади, такива данни няма и в тази посока не работим. Само те моля информацията, която ви искаме да ни я давате, щот имаше един спор, че те искаха регистъра за 6 месеца, а аз им казах, вие си искайте регистъра само СРС-та, които ви интересуват, защото ми искате целия регистър? И казвам аз се притеснявам да ви го дам, щото там има за посолства, за това за онова и така нататъка информация…“
 

„Да, да, да“ – съгласява се „кака“ Ченалова, за която информацията, че в регистъра има данни за СРС срещу посолства, явно не е нова.

ВЯ: Аз фърча в петъка при Ицо Димов*. И му казвам: Ицоо. Преписката е при вас. Кажи ми кво е положението? Ицо Димов казва: Влади, такива данни няма и в тази посока не работим. Само те моля информацията, която ви искаме да ни я давате, щот имаше един спор, че те искаха регистъра за 6 месеца, а аз им казах, вие си искайте регистъра само СРС-та, които ви интересуват, защото ми искате целия регистър? И казвам аз се притеснявам да ви го дам, щото там има за посолства, за това за онова и така нататъка информация…
 

Ченалова: Да, да, да…
 

ВЯ: Те обаче казаха, не, прати го за 6 месеца и той казва: Пращай ми информацията, която ти я искам.“

Това вече не е раздумка във фризьорски салон, както определи разговорите Бойко Борисов, поемайки опорната точка на шефа на ВАС Георги Колев. Именно с протекциите на Колев и Борисов семейната приятелка на Цветан Цветанов беше назначена за шеф на най-важния съд в страната, въпреки липсата на ценз, съмнителните имотни придобивки (разследвани от Биволъ) и съмненията за конфликти на интереси. 


Още през 2009 г. посланикът на САЩ в София Н.Пр. Нанси Макълдауни изпраща във Вашингтон грама озаглавена „Как да ги накараме да се реформират, като не искат„. Така е резюмирал ситуацията с българската съдебна система представител на Европейската комисия, който споделил, че Комисията е направила всичко възможно, за да накара българите да направят реформи.
 

„Кака“ Янева беше няколко години шеф на най-големия и важен съд в страната и е разписала по официална статистика огромен масив от над 15000 искания /средно по 5000 на година/ за СРС по искане на службите. Сега обаче същите тези, които носят пряка отговорност за нейното назначаване и са замесени в записите, се опитват да принизят нейната роля до „една жена каза“. Тази жена обаче беше председател на СГС, решаваше години наред човешки съдби, а също е водила и помни Секретния регистър за подслушванията.
 

Всяко поискано СРС се вписва в специален регистър в съда. Това е секретен документ, съхраняван и контролиран по реда на Закона за защита на класифицираната информация.

„Регистърът за разрешените, прилагани и прекратени СРС се води съгласно ППЗЗКИ. Лицата, които имат достъп до регистъра, са служителят по сигурността на информацията и определени със заповед на председателя на СГС лица. Контролът на воденето и съхраняването на този регистър се изпълнява от Националното бюро за контрол на СРС.“ – отговориха от пресслужбата на СГС на запитване на Биволъ.
 

От записа излиза, че Янева е издала на Ченалова класифицирана информация, като е споделила, че са подслушвани посолства. Не по-маловажни са въпросите: Кои посолства са били подложени на подслушване и следене, #КОЙ и защо е поискал от Янева одобряването на подобни СРС-та? Отделно от това фактът, че в регистъра има данни за СРС срещу посолства през последните 6 месеца е достатъчно скандален. Авторитетен дипломатически източник, пожелал анонимност, коментира за Биволъ, че „Янева трябва да е луда да разписва такива искания“, пише още сайта Биволь.
 

„КУЧЕ – КАСИЧКА“ ПРОКУРАТУРАТА, АМИ СЕГА? ОЩЕ ЛИ ТЪРСИТЕ НА КОГО Е КУЧЕТО, ИЛИ ЩЕ ИЗЧАКАТЕ ДОКАТО ВИ ЛЪСНАТ ВСИЧКИТЕ ПОСРАНИ ГАЩИ, ЧЕ НА ФИНАЛА НАЙ-НАКРАЯ ДА СИ ПОДАДЕТЕ ЦЯЛАТА КОМПАНИЯ ОСТАВКИТЕ – КОМПАНИЯТА, ДЕТО ВСЯКА СРЯДА РЕДИ „ОПРАСКВАНЕТО“ НА ОПЕРАТИВКИ ПРИ ПРЕМИЕРА?!


Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар