Зима

Зима
Пролет

26 ноември 2015 г.

Всичките ни съседи са врагове на ИД, само ние не!

ИДИЛ пуснаха ново видео, което напомня на трейлър на касов американски екшън

Американският президент Барак Обама наскоро определи "Ислямска държава" като "един куп убийци с добри социални мрежи". 

Отговорът на джихадистите не закъсня и преди часове те публикуваха поредното си видео.

Клипът впечатлява с професионализма си, като напомня на трейлър на касов американски екшън. В него на фокус са големият брой самоубийства на американски военни. По данни на джихадистите 18 военни на ден слагат край на живота си.

Във видеото ислямистите твърдят, че Аллах е прогнозирал, че враговете на исляма ще бъдат унищожени от пламъците на войната.

Във видеото ислямистите посочват държавите, на които обявяват война. По-интересното обаче е, че сред противниците на джихадистите са посочени всички съседки на България, но не и нашата страна.

Гърция, Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Косово, Хърватия, Словения, Молдова, Чехия - всички те са сред враговете на ИД.

Самият клип започва със сравнение между територията на "Ислямска държава" и Великобритания. Джихадистите посочват, че техният халифат е по-голям от Острова, както и че територията му е 8 пъти по-голяма от тази на Белгия, съобщава Dnes.bg.

"Събирайте си съюзници. Правете планове срещу нас и не ни давайте почивка. Нашият съюзник е най-великият. Той е Аллах и цялата слава отива при него", казва гласът от видеото на перфектен английски.



Няма коментари:

Публикуване на коментар