Зима

Зима
Пролет

17 декември 2015 г.

"Ако съм искала да преспя с Бойко, съм щяла да преспя преди 5 години"

Пореден епизод от "Яневагейт"

"Аз ако съм искала да преспя с Бойко, съм щяла да преспя преди 5 години. Сега зорлем да го правя пет години по-късно, просто когато не искам, няма смисъл." 

Това се чува да казва вече бившата председателка на Софийския градски съд в пореден аудиозапис, разпространен днес от сайта "Биволъ".

В 31-секундния звуков файл се чува единствено гласа на Янева, като не се разбира с кого разговаря тя.

"Ся за к'во, трябва да отида да влизам в някаква ситуация, в която да се чудя ни напред, ни назад, да стане още по-лошо. Няма смисъл да си влизам в такава ситуация. Ти какъв мислиш ще ми бъде разговорът с него? Че ме пита юридически правилно ли съм подписала СРС-та ли", пита съдийката.

"Биволъ" припомня, че през май 2010 г. Владимира Янева бе част от водена от премиера Бойко Борисов правителствена делегация, която се срещна с папа Бенедикт XVI във Ватикана. Според изданието Янева е била единственият представител на съдебната власт в делегацията.

В един от предишните изтекли записи на разговори между Янева и вече уволнената съдийка от Софийския градски съд Румяна Ченалова, бившата шефка на съда разказва за свой опит да се свърже с премиера покртай негово изказване, направено в Брюксел, че тя заслужава 400 г. затвор. Тогава по думите ѝ тя е говорила с члена на ВСС Димитър Узунов, който я е уверил, че според самия премиер тя няма от какво да се притеснява, а това са били думи за пред медиите.

"Минават още 10-15 минути отварям си аз вайбъра и гледам от един непознат номер следното съобщение: "И тук вятърът е много силен. Синоптиците казват, че времето ще се оправи. Да не забравяме, че Сандански е най-топлият град. Ако Митко каже, можем да отидем да се разходим в парка", каза тогава Янева.

Владимира Янева

Няма коментари:

Публикуване на коментар