Зима

Зима
Пролет

16 декември 2015 г.

Жив да го ожалиш тоя Баце...

Истински герой... Не спряха да го лъжат, да го мамят, да се опитват да го преметнат и да хитруват на дребно... А той милия, какво ли не прави за доброто на народа...

Върнете се месец и половина назад. 


Спомняте ли си така гръмката церемония по откриването на последния участък на АМ "Марица" между Оризово и Димитровград дни преди балотажите? 

Спомняте ли си как Баце и президента задружно резнаха лентата и с гордост откриха най-новата 35-годишна магистрала у нас?

А спомняте ли си, че участъкът бе пуснат в експлоатация непостроен - без мантинели, без канавки и маркировка?

Спомняте ли си ?

А спомняте ли си статията ни ден след откриването на магистралата? Статията, която описа и коментира целият този цирк, случващ се дни преди така решаващите балотажи?

Аз си спомням.

Спомням си и как за пореден път аплодирахте с пълна сила любимеца на народа - премиера Борисов, как за пореден път, като коне с капаци се бяхте втренчили в поредното му некачествено творение, как за пореден път приехте всичко за чиста монета и отказахте да прочетете между редовете.

Та това е Бойко Борисов - любимецът на народа, този, който са го галили четири папи, спасителят, бога на боговете, този, който ще ни оправи.

Няма какво да се лъжем - за всички е ясно, че в сравнение с всичко, предлагано на политическия пазар в момента, Баце е по-малкото зло.

Но това, че е по-малко, не изключва автоматично факта, че е зло. И вие много добре го знаете, но розовите очила, върху главата ви пречат го признаете. Пред себе си.  А това, че ще ни оправи-спор няма. Той вече го е направил. Няколко пъти...

Та така... нека се върнем към АМ "Марица". Днес стана ясно, че месец и половина след грандиозното откриване, последния участък от магистралата се пропука.

Сериозно?! Каква изненада! "Не мога да повярвам!"

Сега, драги ми господа и дами, свалете розовите очила и престанете да гледате Баце като влюбени ученички.

Можете ли?

Или след като чухте прочувствената му проза относно това, как му е писнало строителите да му хитруват на дребно и да ремонтира всяка новооткрита магистрала започнахте да го ожалвате? Най-вероятно вече сте създали и събитие във Фейсбук срещу изпълнителя на проекта, измамил така подло милия ни премиер. Няма да се учудя. Честно.

Жив да го ожалиш тоя Баце ..

Не спряха да го лъжат, да го мамят, да се опитват да го преметнат и да хитруват на дребно... А той милия, какво ли не прави за доброто на народа - все пътува, лентички реже, потупва по рамото, прегръща възрастните си избиратели, бори се срещу престъпността и корупцията... Сили не му останаха на този човечец ей...

Какъв човек, та той си е чист герой...

Това са част от мислите на заблудените в страната ни, на влюбените ученички, отказващи да се възпротивят на прелъстяващият поглед и завладяващата осанка на Баце.

Е, за щастие аз не съм от тях и не, не бих го ожалила. Дори напротив. Бих го похвалила. За всичко.

Евала Борисов!

Научи се как да заслепяваш избирателите, как да ги омайваш, как да излизаш чист от неразборията, която ти сам си сътворил.

Научи се и да крадеш. Често, но за сметка на това, по много.

А какво ли ни чака, ако станеш и президент?! Не искам и да си помислям.




Ванина Дончева, No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар