Зима

Зима
Пролет

16 декември 2015 г.

Екатерина Захариева ще бъде новият министър на правосъдието

Политическата ѝ кариера стартира с първия кабинет на ГЕРБ
 
Директорът на кабинета на президента Росен Плевнелиев Екатерина Захариева ще бъде новият министър на правосъдието на мястото на подалия оставка Христо Иванов.

Това обяви официално в ефира на Bloomberg TV Bulgaria бившият министър на образованието и настоящ член на ДБГ Даниел Вълчев, който е участвал в преговорния процес.

Припомняме, че Христо Иванов подаде оставка през миналата седмица, след като Парламентът прие на второ четене промените в Конституцията, които трябваше да осигурят началото на съдебна реформа.

Неговото напускане стана повод за това лидерът на ДСБ Радан Кънев, а след това цялата партия да оттеглят подкрепата от кабинета, защото с гласуването на текстове по разделянето на Висшия съдебен съвет депутатите дадоха предимство на прокуратурата за сметка на съда.

Екатерина Захариева е юрист по образование. Политическата ѝ кариера стартира с първия кабинет на ГЕРБ, в който бе заместник-министър на регионалното развитие. След спечелването на президентските избори през 2011 година от Росен Плевнелиев, тя стана негов главен сeкретар в президентството.

След това зае поста министър на регионалното развитие в двата служебни кабинета, които Плевнелиев назначава – правителствата на Марин Райков и Георги Близнашки. Във второто, съвместно с тази длъжност, беше и министър на инвестиционното проектиране.


Няма коментари:

Публикуване на коментар