Зима

Зима
Пролет

23 декември 2015 г.

Чиновниците в МВР – без обезщетения

"Не споделям мнението, че при преминаване от първа към трета категория труд на служителите на МВР трябва да се изплащат обезщетения - това няма житейска и икономическа логика."

Това каза пред журналисти днес министърът на финансите Владислав Горанов, попитан дали е съгласен, че на служители в МВР трябва да се плащат обезщетения при реформа във ведомството.

"Няма прекратяване на трудови правоотношения, просто осигуряването на тези служители ще бъде насочено към ползваната от всички нас трета категория труд", допълни министърът.

"Другата седмица ще коментираме с Румяна Бъчварова изменения в Закона за МВР, които ще бъдат внесени в началото на следващата година, каза Горанов. Продължавам да смятам, че има какво да се направи с бюджета на това ведомство", допълни той.

"Искам да върнем доверието на хората във финансовата система, защото то ерозира след фалита на КТБ. Целта ми е да стабилизираме българските финанси и да не трупаме нови дългове. Ако правителството изкара мандата си, ще имаме балансиран бюджет", подчерта Горанов.

"Това, което правим, не е насочено срещу хората, ние работим в полза на обществото. Не обещавам, че ще станем по-комуникативни, но ще бъдем предвидими и всяко едно решение ще бъде подложено на сериозен дебат", подчерта министърът.


Владислав Горанов

Няма коментари:

Публикуване на коментар