Зима

Зима
Пролет

31 декември 2015 г.

Размотаване не само по релсите

България е сред страните с качествен интернет, но за едва 18 от 600, или за само 3% от ежедневно движещите се влакове у нас можем да си купи билет през мрежата.
 
При това положение не е чудно, че от 300 хиляди, возили се с влак около Коледа, само 582 пътници са си купили билетите онлайн. Сигурно по този показател и някоя от железниците в третия свят вече е преди нас. 

Излишно е да споменаваме, че в страните оттатък бившата желязна завеса онлайн технологиите, улесняващи пътниците, отдавна са ежедневие.

У нас от години се говори как родната железница ще надскочи технологично себе си във второто десетилетие на 21-вия век. Засега обаче всичко остава в сферата на добрите пожелания. Наскоро получихме и поредното обещание да можем да купуваме билети онлайн за всички родни тренове от лятото. Дано този път нещата се случат, дори и с малко закъснение, например дни преди следваща Коледа.

Пък ако БДЖ-то пусне не само рекламно за месец интернет във вагоните, наистина може и да предизвика фурор сред пътниците. 


А дотогава ще си губим времето не само в закъснелите влакове, а и пред касите по гарите.


"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар