Зима

Зима
Пролет

7 декември 2015 г.

Ченгетата ще хапват свинско без тлъсто


Правят им застраховка „Живот” със сума от 720 000 лв.

Борбата на правителството с вредните храни изглежда ще засегне на първо време полицаите. 

Служителите на реда ще бъдат хранени само с крехко свинско месо без излишни тлъстини, както и ще пият бистър сок без утайки.

Това предвиждат инструкциите в обществена поръчка, с която дирекция "Управление на собствеността и социални дейности" към МВР търси доставчик на хранителни продукти. Заделените за целта средства са 50 000 лв. и се предвижда да стигнат за период до 6 месеца, съобщава “Монитор”.

Свинското месо, което полицаите ще консумират, задължително трябва да бъде "без странични замърсявания и следи от плесени, не трябва да има сланина, по-дебела от 1 см", пише изрично в документацията на търга, съобщават от изданието.

Когато органите на реда сменят мръвката с колбас, кренвиршите и надениците задължително трябва да са по стандарт "Стара планина". Сиренето и кашкавалът пък трябва да са истински и да нямат никакви растителни мазнини.

За питиетата органите на реда ще се наслаждават на натурален сок със 100% концентрация и без добавена захар и консерванти. Течността трябва да бъде "кристално бистра, без утайки и странични примеси", сочат категоричните условия по обществената поръчка.

За десертите също има куп изисквания. Шоколадът например трябва да бъде фин млечен „с ясно очертана форма, без деформации, побеляване, петна и мехурчета“. Вафлите също следва да са с непокътната цялост, а при разчупване – крехки и лесно трошливи.

Наред за изхранването на полицаите, МВР се грижи и за сигурността им, като е пусната обществена поръчка за групова рискова застраховка „Живот“ на всички униформени за следващите 3 години. Полици ще има и за курсантите, които са на редовно обучение в Академията на МВР. За целта от бюджета на ведомството ще се задели крупната сума от 720 000 лв. Още по-голяма сума – близо 800 000 лв., министерството вади и за покупка на 918 000 тръбички за духане за дрегерите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар