Зима

Зима
Пролет

14 декември 2015 г.

Fiat подготви по-спортно Tipo

За напомпания седан е предвиден мотор със 138 к.с.

Компанията Fiat е готова и с по-мощна модификация на новото поколение на седана Tipo, който на някои пазари ще се продава и под името Aegea.

Машината се различава значително от стандартното Tipo, което бе представено по-рано тази година. Полуспортната версия е получила нови предна броня и решетка на радиатора, има и малък спойлер на багажника. Забелязват се и псевдофифузьор, както и два тръби на изпускателната система.

Променено е и окачването на седана, като пътният просвет е намален в сравнение със стандартната версия. Спортната модификация се подразбира и от надписа "356 S" на задното крило. При него цифрата означава вътрешно фирменото означение на модела, докато буквата S явно означава "спорт".


За този вариант във Fiat са предвидили 1,4-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 138 к.с. и максимален въртящ момент от 240 Нм. Според източници на изданието на бъдещ етап ще се появи и далеч по-мощна модификация на Tipo, разработена от спортното подразделение на марката - Abarth.

Новият Fiat Tipo се произвежда в заводите на Tofas в Турция, като именно на местния пазар ще се предлага като Aegea. Моделът е достъпен с бензинови мотори с обем 1,4 и 1,6 литра, развиващи съответно 95 и 110 к.с., както и с 1,3-литров дизел с 95 к.с. и 1,6-литров със 120 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и автомат със същия брой предавки.

Моделът ще се предлага в Европа, Африка и Близкия Изток, а в началото на 2016 г. ще се появи и хечбек.


Automedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар