Зима

Зима
Пролет

31 януари 2016 г.

"Реал" Мадрид взима рекордните €140 млн. на сезон за екипите си

Апелативната комисия на ФИФА взе решение да отмени временно забраната за трансфери на "Реал" и "Атлетико"
 
"Реал" (Мадрид) е на крачка от подписването на зашеметяващ договор за екипировка с немския гигант "Адидас". 

Мечтата на Флорентино Перес клубът да се издържа от фланелки може и да стане реалност, тъй като тениските на "Белия балет" ще станат най-скъпите в света.

За да има привилегията да сложи логото си на белите екипи, "Адидас" е готов да плаща по 140 милиона евро на сезон, съобщава вестник "Марка".

Срокът на контракта ще бъде 10 години, което означава, че до 2026 г. в касата на Кралския клуб ще влязат 1,4 милиарда евро само от компанията за екипировка.

Новата сделка е значително по-добра за мадридчани от досегашната, според която те получаваха "скромните" 39 млн. евро на сезон от "Адидас".

Тя ще изведе "Реал" и на първото място за най-скъпите договори за спортна екипировка. Сега рекордът се държи от "Манчестър Юнайтед", който през 2014 г. замени "Найк" с "Адидас" срещу 98 млн. евро на сезон за срок от 11 години.

На трета позиция в тази своеобразна класация е "Байерн". Баварците са тясно свързани с "Адидас" и естествено, са обличани от концерна, но не безплатно, разбира се.

Настоящият договор бе подписан през 2015 г. и е за срок от 15 години. В момента клубът получава по 80 млн. евро на сезон, но след 2020 г. сумата ще нарасне до 90 млн.

Отмениха наказанията на "Реал" и "Атлетико" Мадрид
 

Апелативната комисия на ФИФА взе решение да отмени временно забраната за трансфери на двата тима

Испанските грандове "Реал" и "Атлетико" Мадрид получиха отлични новини, след като наказанията им за трансфери са временно отменени.

И двата клуба получиха забрана да трансферират футболисти през следващите два сезона от ФИФА заради нарушение на правилата за привличане на млади играчи в школите им.

Двата тима обаче са успели да отложат временно санкцията, която трябваше да влезе в сила от лятото.

Oт Апелативната комисия на ФИФА са взели решение да отменят временно забраната за трансфери, докато бъде взето решение по обжалване от страна на клубoвете.

Това обявиха от двата клуба.

Както е известно и наказанието на "Барселона" бе отложено по този начин.




Gol.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар