Зима

Зима
Пролет

5 януари 2016 г.

МВР ще си купува нови автомобили за 27 милиона лева

Сметките показват, че парите ще стигнат за около 1000 патрулки.
 
МВР ще обнови полицейския автопарк с коли за 27 милиона лева. 

Това става ясно от обществена поръчка, публикувана в края на миналата година на сайта на вътрешното министерство, пише в. "Труд".

Все още не е ясен броят на патрулките, които ще бъдат закупени. Той ще бъде определен след подаването на офертите от фирмите. Предложената от участниците цена за един автомобил с включено обслужване за 5-годишен период не може да е по-висока от 28 000 лева с ДДС, пише в документа. Сметките показват, че парите ще стигнат за около 1000 автомобила.

Най-добрата оферта ще се определи от цената на един автомобил, разхода му на гориво, сервизното обслужване и гаранционния срок. Автомобилите трябва да са с бензинови, дизелови двигатели или с хибридна технология - двигател с вътрешно горене и електрически двигател. Те трябва да отговарят на всички стандарти и изисквания, валидни в Европейския съюз.

Обновяването на патрулките в МВР започна през 2001 г. Тогава Емануил Йорданов връчи ключовете на 300 автомобила “Опел Астра”, които смениха старите лади. Парите за закупуването им бяха осигурени от търговското дружество на министерството “БМВ”. Емануил Йорданов дори бе проверяван от прокуратурата дали е нарушил Закона за обществени поръчки. През 2011 г. фирма “БМВ” също закупи автомобили “Опел Астра”. Тогава пак не бе обявена обществена поръчка, тъй като не били използвани бюджетни средства.


Няма коментари:

Публикуване на коментар