Зима

Зима
Пролет

7 януари 2016 г.

Екатерина Захариева: Проблем на цялото общество е неслучилата се съдебна реформа

Усещането за дефицит на справедливост в обществото е ясно изразено през последните 25 години
 
Новият министър на правосъдието Екатерина Захариева определи като проблем на цялото общество неслучилата се съдебна реформа.

Според министъра усещането за дефицит на справедливост в обществото е ясно изразено през последните 25 години, а вината за това е споделена.

"Вината е във всички нас, не е само в самата съдебна система, не е в един или друг, вината е във всички нас и във факта, че ние не успяхме за тези 25 години да завършим реформата докрай и да постигнем нейните цел, това е хората да се чувстват сигурни, че когато излизат от съдебната зала и когато видят, че са получили справедливо решение", каза Захариева, която участва в София в представяне на приоритетите на холандското председателство на Европейския съюз.

По думите й качеството на живот е свързано с това дали хората считат, че в своята държава ще получат добро правораздаване и добро административно обслужване, предаде БНР.

Промените в Конституцията според Захариева са първата стъпка напред.

"Факт е, че в измененията в Конституцията се направиха немалко добри стъпки и аз като практичен човек считам, че ние трябва да започнем, ние трябва да вземем тази основа и да надградим започнатото в следващите важни изменения в Закона за съдебната власт, нормативните актове, които прилагаме", посочи Захариева.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар